Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

4 parfymklassiker i ny tappning

23 aug, 2021 
Den här hösten överraskar med flera klassiska doftfavoriter som du inte sett dem förr.
Annons
Höstens hetaste hårtrenderBrand logo
Höstens hetaste hårtrender

Hösten bjuder på många härliga doftnyheter men vi ser också flera älskade klassiker som dyker upp i ny fin form. Här är fyra nya lanseringar som får våra hjärtan att bulta extra snabbt just nu.

Black Opium Eau de Parfum Extreme, YSL

ysl's moderna klassiker med mer gourmandinnehåll

En av de mest lyckade doftcomebackerna någonsin är när YSL lanserade sin moderna version av klassikerna Opium. Black Opium är idag en modern klassiker som finns i flera varianter. Och nu till hösten dyker ytterligare en stjärna upp. Black Opium Extreme EdP med svartrostat kaffe, apelsinblom, jasmin, mörk patchouli, kakao och vanilj ger en mustigt sensuell doft där du också hittar spår av körsbärsackord, mandarin och päron i den coolt asfaltsglittrande flaskan.

Annons

Black Opium Eau de Parfum Extreme lanseras i september och kommer att kosta 720 kr/30 ml.

Flora Gorgeous Gardenia, Gucci

vintagekänsla på Guccis "nya" Flora-doft.

1966 designade Vittorio Accornero the Flora Pattern för Gucci, ett mönster som Alessandro Michele nu plockat fram och uppdaterat när man nu relanserar Flora Gorgeous Gardernia som eau de parfum. Stilbilden ligger väldigt nära det man gör på makeupfronten just nu. Förutom den fruktiga vita gardenia-noten får du också jasmin absolut, päronblomster och farinsocker i den här fylligt blommiga EdP:n som bjuder på en hel del värme.

Flora Gorgeous Gardenia från Gucci kostar 1075 kr/50 ml och finns här (reklamlänk).

Annons

Blanche Collector's Edition, Byredo

byredos ikon blanche i ny vit skrud

I sommar har Byredo smugit ut sin klassiker Blanche i limiterad upplaga med än mer avskalad design än originalet. Den vita korken och vita texten passar perfekt till innehållet som däremot inte ändrats. Här får du en ren och fräsch nära huden-doft, det är ljuvligheten i nytvättade lakan med aldehyder, ros, viol och pion på en bädd av sandelträ och mysk. Man vill bara borra ner näsan och njuta.

Blanche Collector's Edition från Byredo kostar 2200 kr/100 ml EdP och finns här.

L'Interdit Eau de Parfum Rouge, Givenchy

klassiker i eldig upplaga både på in- och utsidan
3274872428041_P069261_L_INTERDIT_ROUGE_79_50ML_6_144643

I september kommer återvändaren Givenchy med ännu en doft i klassiska L'Interdit-familjen. L'Interdit Eau de Parfum Rouge är precis som sina systrar en lek med kontraster, här bjuder man på vita blomnoter från jasmin och apelsinblom som matchas av värme från pimientoblad, blodapelsin och kryddig ingefära som landar mjukt på en mix av sandelträ, patchouli och den lite oväntade noten för en damdoft - vetiver.

L'Interdit Eau de Parfum Rouge från Givenchy kommer att kostar 1025 kr/50 ml och den landar på Åhléns vecka 38.

Annons