pressat puder med patenterade materialet upsalite
1:47

Efter reklamen: Så fixar du vardagssminkningen - steg för steg

(1:47)

Slå på ljud

2013 presenterades en helt ny ingrediens för världen, en svensk uppfinning som fått namnet Upsalite. Det patenterade materialet kan liknas vid en mycket liten och väldigt törstig tvättsvamp med ännu mindre, nästan overkligt små, porer. Därför är det toppen som en så kallad läkemedelsbärare (vilket enkelt kan förklaras med att den kan leverera medicin dit där den gör mest nytta) men Upsalite har också visat sig vara en utmärkt ingrediens i puder. Anledningen är att den absorberar fett, håller huden matt utan att beröva den på naturlig lyster och fixerar makeupen i timmar.

Nu öppnar Nail Democracy - Sveriges coolaste, roligaste och schysstaste nagelkedja

De här egenskaperna gjorde att Upsalite första gången användes i svenska märket Palinas löspuder Prowder. Och nu dyker det upp hos ytterligare ett svenskt makeupmärke, närmare bestämt LH Cosmetics.

linda hallbergs hobby klättring

Lindas stora hobby klättring visade vägen till den nya spännande ingrediensen Upsalite

Via sin hobby klättring fick grundaren Linda Hallberg nys om det här spännande materialet. Hon fascinerades av hur effektivt hennes nya klättertalk var på att ta bort svett på händerna. Anledning? Det innehöll Upsalite. Men det var inte bara den fina effekten som fångade Lindas intresse. Att det även är veganskt, miljövänligt och dermatologiskt testat gjorde att Linda såg möjligheten till en helt ny och unik produkt.

Så väljer du rätt foundation när du handlar online

Det tog några år men nu har LH Cosmetics Blotting Powder precis lanserats. Här får du ett pressat puder som är genomskinligt och kan användas av alla. Det sägs passa extra bra om du har oljig eller kombinerad hy men redaktionen har testat och är imponerad över hur bra det fungerar även när en normal till lite torrare hy behöver piffas upp under dagen. I den behagliga formulan finns nämligen också hyaluronsyra som hjälper till att hålla huden återfuktad, du får en lätt filtereffekt och formulan är så finmald att du aldrig känner av någon puderkänsla på huden. Kom bara ihåg att lägga det tunt på den torrare hudtypen.

smart och snygg ask med lh cosmetics pressade puder

Blotting Powder från LH Cosmetics kommer i en smart och snygg dosa med både spegel och liten skön puderpuff vilket gör den toppen att ha med i väskan. Det kostar 379 kr och du hittar det här.