Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa skönhetskalender 2023 – skönhetsredaktörens tre favoriter

25 okt, 2023 
skönhetskalender
Feminas skönhetsredaktör har plockat ut årets bästa adventskalendrar för dig som vill maxa med skönhet varje dag i december och dessutom få riktigt mycket för dina pengar.
Annons

Att lyxa till varje dag i december med en skönhetskalender har blivit en älskad tradition för många. Sedan den första kalendern plockades ihop av en anställd på The Body Shop i Köpenhamn för lite mer än tio år sedan har också utbudet fullkomligt exploderat. Idag finns knappt ett skönhetsmärke som inte släpper en adventskalender med skönhet på hösten, många har till och med flera olika på menyn.

Det gör att här finns väldigt många att välja mellan, en hel djungel av skönhetskalendrar med olika innehåll och i olika prisklasser. Att välja en blir för många nästan ett kval, speciellt då vissa väldigt populära flyger ut ur butikerna i rakerfart. Här gäller det att ha is i magen och tänka igenom sitt val. Så hur ska man tänka? Här är några tips:

Bästa tipsen när du ska köpa en skönhetskalender

  • Det är bra att redan innan bestämma dig för en prisgräns och inte gå över den hur sugen du än blir av olika lockande kalendrar.
  • Fundera också vad du helst vill ha i din kalender. Är det något märke du gillar extra mycket eller vill du ha en mix av flera olika. Vill du testa mycket nytt eller är du mer inne på att fylla förrådet med sådant du vet att du tycker om.
  • Tycker du att det är viktigt med hållbarhet? Satsa på en kalender där man tänkt att du faktiskt ska kunna använda den även efter att julen är över och alla luckor öppnade.
  • Gillar du minisar eller vill du helst ha så kallade full size i din skönhetskalender? Det senare har blivit allt vanligare. I år ser vi också en trend där det faktiskt kan finnas fler än en produkt i luckorna.

Skönhetsredaktörens favorit bland årets skönhetskalendrar

Vet du fortfarande inte vilken skönhetskalender du ska välja? Jag har klämt och känt och kollat igenom de flesta av årets kalendrar. Här har jag plockat ut tre favoriter på tre teman: mest prisvärda, roligast mixade och bästa märkeskalender.

  1. Mest prisvärda skönhetskalender – Meds (reklamlänk)
  2. Bästa blandningen i en adventskalender – Sephora (reklamlänk)
  3. Bästa adventskalendern från ett märke – LH Cosmetics

1. Mest prisvärda skönhetskalender: Meds

prisvärd skönhetskalender från meds
Klicka på bilden för att komma direkt till adventskalendern från Meds.

Meds följer upp förra årets succékalender med en som faktiskt är ännu bättre. I en härligt fluffig och generös necessär (som du kan använda långt efter att den är tömd) trängs 24 påsar fyllda med en fin mix av både hudvård, kroppsvård, hårvård, verktyg, kosttillskott och makeup. Urvalet är också väldigt användbart oavsett vilken hudtyp du har, mycket av produkterna är inriktade på att ge fukt och det är ju något vi alla behöver den här årstiden.

Annons

Här finns också många olika välkända och lite mindre känsla varumärken, som Biodroga, Foreo, Klairs och Lenoite, och i flera påsar får du dubbelt upp av produkter. Meds skönhetskalender innehåller produkter till ett värde av över 5000 kronor – läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Roligast mix i en skönhetskalender: Sephora

skönhetskalender med bra mix från sephora
Klicka på bilden för att komma direkt till adventskalendern från Sephora.

En väldigt bra och kul mix av både klassiska skönhetsmärken och nyare snackisar hittar du i Sephoras skönhetskalender Favorites (reklamlänk). Den har en bra mix av hudvård och makeup, härligt lyxiga märken och riktigt bra budgetmärken. Det är en hel del full size (10 stycken) men även minisarna är kul att hitta i askarna eftersom de inte bara är små tuber utan små replikas av originalen – här finns till exempel Carolina Herreras Good Girl Blush i sin stilettsko och ögonskuggspaletten från Anastasia Beverly Hills räknas som mini trots att du får hela 8 skuggor.

Annons

Förutom dessa finns här till exempel produkter från Dermalogica, Drunk Elephant, Nars, Natasha Denona, Rare Beauty och the Inkey List. Många av dem är produkter som blivit riktiga snackisar det senaste året. När det kommer till egna varumärken har man inte strösslat vilket känns bra, totalt är tre produkter från Sephora Collection. Sammantaget innehåller Sephora Favorites produkter till ett värde av drygt 5000 kronor – du kan läsa mer och köpa kalendern här (reklamlänk).

Bästa skönhetskalender med ett märke: LH Cosmetics

skönhetskalender med enbart full size från lh cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till adventskalendern från LH Cosmetics.

Bara full size, massor av bästsäljare, flera helt nya produkter, överraskningar och en "box" som du kan använda när julen är slut och alla "luckor" är öppnade - det gör att LH Cosmetics Holiday Calendar 2023 är en riktig höjdare till skönhetskalender. Kalendern kommer i form av en rymlig necessär och luckorna består av små påsar. Det gör att man kan få leta lite för att hitta dagens "lucka" och det är väldigt mysigt.

Även om den här skönhetskalendern kostar en rejäl slant får du ändå mer än dubbelt så mycket för pengen du lägger. Holiday Calendar 2023 från LH Cosmetics har ett värde på totalt 7571 kr – läs mer och köp kalendern här.

Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid
Annons