Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta sminket att satsa på efter 40

06 okt, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografLeah Kelley/Pexels

Vi listar produkterna som får ögonen att glittra och ger huden härlig lyster.

Annons
6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsinBrand logo
6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

Har du märkt att ditt smink inte riktigt levererar lika bra resultat som tidigare? När vi åldras ändras förutsättningarna, ofta med lite torrare hy, kanske ojämnare ton och lite fler linjer där puder och cremer lätt kan trilla ner i. Det krävs helt enkelt lite mer av produkterna för att leverera önskad effekt. Det roliga är att det kommit massor av bra saker de senaste åren som gör det enklare att få ett snyggt och fräscht resultat. Här är fyra saker som gör stor skillnad.

Annons

Hudvårdande foundation

Trenden med mer hudvårdande makeup är toppen för oss över 40. Här får en lite torrare hud ofta en dos uppfräschande fukt som även kan ge en tillfälligt jämnare hudyta. Kolla gärna också att det finns ljusreflekterande pigment i formulan då det ger extra lyster som piggar upp. Futurist Hydra Rescue SPF 45 från Estée Lauder är en dröm att jobba med och ger så fin hud. Den kostar 495 kr och finns här (reklamlänk).

Byt färg på mascaran

mascara som är snäll både mot fransar och ögon

Älskar du svart mascara och känner dig snygg i det ska du självklart fortsätta använda det. Men en del upplever att det kan se lite hårt ut mot ögonen när man blir äldre. Då är mörkbrunt ett toppenbra alternativ, det ger en mjukare look. Vi tycker mycket om Age Perfect Mascara från L'Oréal Paris som också har vårdande effekt på fransarna. Den är ett kap för 159 kr och finns här (reklamlänk).

Annons

Primer som ger lyster

primer som passar mogen hy mycket bra

Det finns få produkter som verkligen kan göra så stor skillnad utan att själv synas som en primer. För en mogen hy finns numera flera riktigt bra varianter som får huden att se piggare och slätare ut med ungdomlig lyster. Vi tackar inte nej till det. Dessutom får du ju primerns primära effekt, dvs ett snyggare basresultat som håller längre. Favoriten heter Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence och kommer från Laura Mercier. Den innehåller inte bara återfuktande och lugnande ingredienser, den känns också härligt välgörande att ha på huden. Den kostar 599 kr och finns här (reklamlänk).

Annons

Cremerouge

lättviktsrouge i cremegel-form

Rouge i puderform har ibland en tendens att framhäva fina linjer men kan också få huden att se lite platt och matt ut. Med en krämig formula blir effekten mer lik en frisk rodnad som kommer från insidan. Nya veganska Bionic Blush från Milk Makeup har seglat upp som favorit tack vare sin fräscha lättviktsformula som är busenkel att applicera och har återfuktande ingredienser som reishisvamp och hyaluronsyra. Den finns i 4 nyanser, kostar 299 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Annons