Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Sminkknepen vi inte kan leva utan

09 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio, cottonbro och kensin kei, alla pexels
kvinna som kollar huden i spegeln
Det här är de enkla och smarta tipsen vi lärt oss av proffsen som gör makeupen roligare och resultatet snyggare.
Annons
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Även om du sminkat dig i decennier och tycker att det flyter på med foundation och mascara så finns det små knep som kan ta makeup-arbetet till en ny nivå. Tricks och tips vi lärt oss från att hänga backstage eller kika över axeln på makeupartisterna under fotograferingar. Här är några av sakerna vi använder flera gånger i veckan!

1. Så slipper du läppstift på tänderna

Gillar du läppstift har du säkert flertalet gånger upptäckt att färgen flyttat sig till framtänderna, speciellt om du använder krämigare varianter. Enklaste sättet att undvika det är att stoppa in ett finger i munnen, stänga den och dra ut fingret sakta. På så sätt får du bort färg som satt sig på insidan och slipper skratta med röda tänder.

Annons

2. Bästa sättet att få kajalen att sitta

Brukar färgen från din ögonpenna kladda av sig eller förflytta sig under dagen? Håll den på plats genom att pensla tunt med skugga i samma färg över linjen.

3. Därför ska du ha concealer i ögonvrån

Trött på att din concealer alltid lägger sig i linjerna under ögonen? Applicera bara i ögonvrån och en liten bit nedanför inre vrån så slipper du det. Det är ändå just där som man oftast är mörk, inte längst ut vid yttre vrån där linjerna är mer frekventa och huden dessutom rör sig mer när du blinkar.

4. Knepet för att få lösfransar på plats

applicerar lim på lösfransar

Svårt att få frallorna på plats? När du strykit på limmet över fästkanten, vänta 30 sekunder innan du trycker fast lösfransarna vid ögats franskant. Då får limmet torka lite och får bättre fästförmåga. Och när du ska trycka dit dem - lägg en spegel på bordet och håll blicken nedåt. Det blir mycket lättare att komma nära franskanten på så sätt.

Annons

5. Använd skugga som eyeliner

Hittar du ingen eyeliner men vill gärna fixa en tjusig vinge? Inga problem. Ta en vinklad pensel och fukta den med vatten eller setting spray och plocka sedan upp ögonskugga med den. Då blir pudret och färgen mer kompakt vilket gör att den fungerar ungefär som en traditionell eyeliner.

6. Måla beige kajal på vattenlinjen för öppnare blick

ögonpenna i rosa för piggare blick

Svart kajal på vattenlinjen ger en riktigt rockig look men får också ögonen att se lite mindre ut. Kör du tvärtom med en beige penna så blir det motsatt effekt - det öppnar upp ögonen och ger en piggare blick. Det gäller dock att hitta rätt nyans. En som passar de flesta är Sweed Lashes Silk Khol Eyepencil i Bright som finns här (reklamlänk).

Annons

7. Framhäv brynen med highlighter på brynbenet

Vill du ha mer definierade bryn och ett litet ansiktslyft på köpet? Det är enkelt. Måla ljus highlighter precis under brynet på själva brynbenet. Har du ingen highlighter? Använd en ljust beige eller vit penna men var noga att tona in färgen i huden ordentligt så den inte syns.

8. Få ut det sista av läppglanset

Visst är det irriterande när man doppar applikatorn i läppglanstuben och ser att där ligger massa fin formula som du inte når! Spola tuben med varmt vatten eller ställ den i diskmasken och låt den åka med nästa diskrunda. Värmen smälter färgen och får den att samlas längst ner så du kan få upp mer.

9. Slipp clown-looken när du använder läppstift

Trött på att läppstiftet nöts bort först i mitten och lämnar en mörkare ring av färg längst ut vid konturen? Om du grundar med läppenna i samma färg slipper du detta, då nöts färgen bort jämnare. Och du får dessutom ett bättre fäste till läppfärgen som får den att sitta längre.

10. Tricket som ger knivskarp eyelinervinge

knivskarpt avslut på eyeliner och hud med lyster

Svårt att få till den där perfekt avgränsade kråksparken på din eyeliner? Det kan du enkelt fixa till när du fått linern på plats. Använd en concealer med pensel och stryk försiktigt i kanterna. Dutta lite med fingret efteråt för att få in concealern i huden så den inte avslöjar ditt trick.

11. Smarta detaljen som ger perfekt finish till din foundation

Vill du ha en skir och perfekt finish på din foundation är en makeupsvamp bra att börja med. Men när du fuktar den ska du mista med en settingspray istället för vanligt vatten. Tryck sedan in produkten i huden med svampen så kommer den läggas sig otroligt fin och jämnt samtidigt som finishen ser väldigt naturlig ut.

Annons