Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med hatt på picnic
Skönhetsikonerna de senaste hundra åren - så har de sett ut
2:9

Efter reklamen: Skönhetsikonerna de senaste hundra åren - så har de sett ut

(2:9)

Slå på ljud

Hört talas om Shaka fluid? Det är faktiskt något så otippat som smeknamnet på ett av världens just nu mest hyllade solskydd. Bakom detta hittar du Anthelios UVMune 400 SPF 50+ från det franska hudvårdsmärket La Roche-Posay som fullkomligt flyger ut från hyllorna. Men kan det verkligen vara så stor skillnad på olika solkrämer? Absolut. Idag finns det varianter för nästan alla önskemål och hudtyper, speciellt när det kommer till ansiktet. Just den har här dessutom lite speciella egenskaper.

Hitta din nya parfym – inspirerade av älskade klassiker

Varför gillar alla Anthelios UVMune 400 SPF 50+ från La Roche-Posay?

Den här solskyddsprodukten har en väldigt tunn och lättflytande formula. Det gör att den smälter ihop med huden fint utan att kännas ett dugg kladdig. Den lämnar heller inte någon glansig, vit eller fet hinna på huden som många andra solkrämer gör och den fungerar utmärkt under makeup. Detta trots att du får ett rejält högt solskydd, faktiskt mer än SPF 50. Den är vad man kallar svettresistent, passar även en känslig hy och går att använda nära ögonen (smörj dock inte hela vägen in, det behövs inte). Dessutom är den otroligt prisvärd! Hajpen kring denna produkt började redan förra året. Trots det vågade man från La Roche-Posay faktiskt uppdatera formulan till i år. Den nya varianten skyddar ännu bredare även mot de mycket långvågiga UVA-strålarna. En bra sak alltså.

Är den nya formulan lika bra?

Vi har testat både förra årets variant och den nya, som fått just tillägget 400 eftersom det är UVA på den våglängden som solkrämen nu också skyddar mot. Det går inte att skilja dessa båda åt. De är precis lika sköna att applicera och blir lika fin på huden.

Skönhetsprodukterna som verkar när du sover – 7 favoriter

Varför kallas den "shaka fluid"?

Det är egentligen ganska enkelt. Du måste skaka den här solkrämsflaskan innan du häller ut innehållet för att alla solfilter ska blanda sig. Det här skakandet har blivit en grej på sociala medier, som t ex Tik Tok, vilket gjort att många fått upp ögonen för solkrämen och velat testa.

Bästa makeupnyheterna för läpparna just nu

Hur använder man solkräm på bästa sätt?

För att få det skydd som står på flaskan är det alltid viktigt att applicera din produkt rätt. För ansiktet kan du använda tre fingers-metoden där du stryker ut produkter på pek-, lång- och ringfingret. Då får du tillräckligt mycket produkt för att täcka ansikte, hals och dekolletage. Det kan dock vara lite knepigt med en produkt som är så lättflytande som Anthelios UVMune SPF 50+. Man måste vara lite snabb. Enklare är då att trycka ut en halv teskeds mängd i handen, smörja in, och sedan upprepa en gång till.

Anthelios UVMune 400 SPF 50+ från La Roche-Posay kostar 179 kr/50 ml och du hittar det här. (länk till Lyko)

Mest läst