Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna i öppet sommarlandskap
6 Artister som släppt sin egen parfym
1:16

Efter reklamen: 6 Artister som släppt sin egen parfym

(1:16)

Slå på ljud

När värmen har anlänt kommer längtan efter sommardofter där notmixen är luftigare, lättare och friskare. Något att matcha både vädret och garderoben med. Här är några av våra favoriter från årets nyheter.

Mareld, Björk & Berries

senaste doften från svenska björk & berries

Svenska ekolyx-märket har lyckats komponera ytterligare en riktigt fin doft, den här gången inspirerad av det där magiska och mytiska ljusfenomenet i vattnet. Här bjuds du på friska noter från sjögräs, salt fikon och eucalyptus tillsammans med värme från viol, muskatellsalvia och tonkaböna.

Mareld från Björk & Berries kostar 890 kr/50 ml EdP och den finns här (länk till butik).

Jag har testat hundratals brun utan sol – det här är min favorit

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Open Sky, Byredo

Drömmer du om att resa är det här en doft som tar oss med ut över öppna landskap. Den är luftig, fräsch, grön, krispig och härlig, lite cologne-lik med sina noter som pomelo, svartpeppar, hampablad och vetiver.

Open Sky från Byredo kostar 2100 kr/100 ml EdP och den finns här (länk till Åhlens).

Rose Tangerine, Chloé

ny fruktig blomdoft från Chloé

En fruktig twist på modehusets signaturdoft får du i den här nya versionen. Precis som namnet antyder finns här ros och tangerine men även mandarin, svartvinbär och cederträ.

Rose Tangerine från Chloé kostar 950 kr/50 ml EdT och den finns här (länk till Åhlens).

Köpa smink online – här är de bästa sajterna

Cyprés Pantelleria, Armani

En lite grönare och krispigare sommardoft från exklusiva Privé-kollektionen. Här illustreras den vackra vulkanön, där designern har sitt sommarhus, av noter från aromatisk cypress, kryddig salvia, salt hav och intensiv mossa.

Cyprés Pantelleria från Armanis Privé-kollektion kostar 1500 kr/100 ml EdT och den finns exklusivt på Åhléns City i Stockholm.

A drop of d'Issey, Issey Miyake

ny modern blomdoft från issey miyake

Glöm den där gurkfräscha doften som länge var märkets signatur. I den här ljuvliga brygden får du en mjuk och finstämd blomdoft med elegant fräschör. Huvudnot är solvarm syren som kombineras med apelsinblom och får behaglig värme av mandelmjölk och mysk.

A drop of d'Issey från Issey Miyake kostar 610 kr/30 ml EdP och den finns här (länk till Åhlens).

Eden-Roc, Christian Dior

Den här nya doften ingår i modehusets exklusiva La Collection Privé och inspirationen har man hämtat från lyxhotellet Eden-Roc på franska Rivieran. Här får du en mix av saltiga mineralnoter, len citrus, gröna toner, eleganta träackord och en nypa kokos.

La Collection Privé Eden-Roc från Christian Dior kostar 1030 kr/40 ml EdP och den finns exklusivt på Åhléns City i Stockholm samt NK i Stockholm.

Mest läst