Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Köpa smink online – här är de bästa sajterna

23 jun, 2021 
Bästa sajterna att köpa smink på 2021
Idag finns det mängder av smink att köpa online. Men vilken sajt ska man välja? Vilka är seriösa återförsäljare med kort leveranstid? Vi har samlat sex av våra favoritsajter inom makeup.
Annons

Att köpa smink online har idag blivit enklare än någonsin. Det finns ofta utförliga färgbeskrivningar i produkttexterna som kan hjälpa ditt att hitta rätt nyans.

Vissa varumärken har till och med börjat använda sig av färgbibliotek online för att underlätta för sina kunder. Då skriver du som kund helt enkelt bara in en nyans på foundation eller läppstift som du vet passar dig och sedan får du upp rätt produkt och nyans i det märket du vill ha.

Det gör att du idag inte måste ge dig ut på stan för att känna och klämma på produkten, utan enkelt kan beställa smink direkt från soffan.

kvinna som shoppar smink online
Botanisera på sajterna och beställ hem sminket du letar efter. Snabbt och smidigt från soffan!

Här köper du bäst smink online

Vi har valt ut våra favoritsajter när det kommer till smink. Här är sex av dem!

Sephora

Sephora är idag ledande inom e-handel av kosmetika i USA. Bolaget grundades i Frankrike och tillhör samma företagsgrupp som exklusiva champagnen Moët och lyxväskorna Louis Vuitton. Men Sephora säljer inte bara dyrt, exklusivt smink. De har även billiga alternativ och roliga, nytänkande produkter. På bara några år har Sephora blivit ett namn att räkna med på den svenska makeup-marknaden.

Annons

Märken: Ilia, Benefit Cosmetics, Dior, Erborian, Fenty Beauty by Rihanna, Huda Beauty, Hourglass, Milk Makeup, OFRA Cosmetics med flera.

Net-a-porter

Är du ute efter riktigt lyxiga och exklusiva sminkvarumärken så är det på Net-a-porter du ska shoppa. Net-a-porter är en Italiensk webbplats med exklusiva modevarumärken som Gucci, Chloe, Balenciaga, Saint Laurent, men de har även ett stort utbud av smink. Här kan du hitta exklusiva varumärken som du inte kan handla någon annanstans i Sverige. Frakten kostar från 69 till 120 kronor.

Märken: Victoria Beckham beauty, Pat McGrath, Westman Atelier, Nars, Gucci Beauty, Charlotte Tilbury, Huda Beauty med flera.

Smink online
Idag slipper du gå runt i butiker för att hitta dina favoriter i sminkhyllan. Nu finns samtliga varumärken online.

Kicks

Kicks har 250 butiker i Sverige, Norge och Finland men har de senaste åren blivit stora även online. De har allt från lyxiga varumärken till billigare alternativ, bland annat deras egna varumärke som är riktigt prisvärt. De erbjuder fri frakt när du handlar för 500 kronor och produkterna levereras inom 1-3 dagar.

Annons

Märken: Armani, Bobbi Brown, Dior, Clinique, Mac, Lancôme, Estée Lauder, Smashbox, Brow Gal, Aurelia, Tromborg, Anastasia Pro Line med flera.

Eleven

Eleven är en av de äldsta skönhetsbutikerna på nätet i Sverige. De är kända för att erbjuda en mix av välkända varumärken, exklusiva produkter, billigare alternativ och nya spännande uppstickare som ingen annan ännu säljer. Eleven grundades 2004 i Västervik och har sedan dess växt till en av nordens ledande återförsäljare av smink och skönhet. 2018 vann de Pricerunners pris "Årets Butik inom Skönhet".

Märken: Idun Minerals, Indy Beauty, By Terry, Lumene, OFRA Cosmetics, Lancome, Sensai, Helena Rubinstein, Clarins med flera.

Cocopanda

Cocopanda har genom åren blivit utsedd till ”Årets skönhetsbutik” av Pricerunner och Prisjakt. De ligger nämligen något lägre i pris än sina konkurrenter och erbjuder alltid fri frakt om du skickar dina produkter till ett postombud i närheten av dig.

Annons

Missa inte fliken ”Gratis” där du kan se vilka produkter du kan få med på köpet om du till exempel handlar för en viss summa eller ett visst antal produkter.

Märken: Anastasia Beverly Hills, bareMinerals, Nyx, E.l.f, Makeup Revolution, Isadora, Revolution Beauty med flera.

Lyko

Lyko har på bara några år seglat upp som en favoritbutik online för många beautyjunkies. Lyko är ett svenskt bolag som startade som e-handel 2003, men som också har fysiska butiker på 40 platser. Lykos fokus ligger på kundservice, vilket gör att de alltid har snabba leveranser, samt att du kan ringa dem alla vardagar för att fråga om särskilda produkter eller skönhetstips.

Sajt: Lyko.com

Märken: Maybelline, IsaDora, LÓreal Paris, Lancôme, Sensai, Clarins, Armani beauty, Lumene med flera.

Så fixar du festsminkningen

Så fixar du festsminkningenBrand logo
Så fixar du festsminkningen
Annons