Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Iskuben hetaste verktyget i hudvårdsrutinen just nu

26 apr, 2021 
Allt från TikTok-stjärnor till kunniga hudgurus är eniga - is kan vara vägen till en vackrare hud. Här får du veta varför.
Annons
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021Brand logo
Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021

Vill du få bättre glow på huden? Då kan lösningen faktiskt ligga och vänta i frysen. För det senaste och trendigaste redskapet i rutinen är inte en maskin som kostar skjortan. Istället handlar det om iskuber. Kim Kardashians hudguru Joanna Czech har använt tricket länge precis som Linnea "The Skin Coach" Wagnås, hudterapeut på Revive-kliniken och utbildare för Biologique Recherche. Här svarar Linnea på frågor om den här heta isbehandlingen.

hudterapeut linnea wagnås på revivekliniken
Linnea Wagnås är en av Sveriges bästa och mest eftertraktade hudterapeuter.

Vad går isbehandling ut på?

- Kryoterapi, som det heter på fackspråk, innebär att man använder kyla för att behandla huden i ansiktet eller på delar av kroppen. Vi använder en speciell kryo-mask i Biologique Recherches ansiktsbehandlingar men har också kallt vatten när vi till exempel tvättar av huden. Dessutom har vi en kabin med kryobehandling för kroppen.

Annons

Vad är det bra för?

- Kyla lugnar huden, dämpar rodnader och inflammationer, drar ihop kärlen tillfälligt, sätter igång cirkulationen och får huden att producera mer kollagen. När det används på hela kroppen har det visat sig kunna förbättra allt från sömn till hudåkommor som psoriasis.

Kan man göra det hemma?

- Ja, använd svalt eller kallt vatten när du rengör ansiktet. Det tvättar inte bort naturliga oljor från huden som varmt vatten gör. Jag använder iskallt vilket även får musklerna att dra ihop sig en aning, man får ett lyft och en uppstramande effekt vilket är perfekt på morgonen. Ett tips är också att massera med kyla när du har ansiktsmask. Biologique Recherches Cryo-sticks är till för just det, ett budgetalternativ är att stoppa isbitar i kompresser.

cryo sticks från biologique recherche att ge kall massage till ansiktet med

Lyxiga Cryo Sticks från Biologique Recherche är speciellt utformade för att ge den bästa massagen till ansiktet. De kostar ca 1445 kr och du hittar dem på Revivekliniken.

Annons