Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021
1:04

Efter reklamen: Årets hår- och skönhetstrender på Oscarsgalan 2021

(1:04)

Slå på ljud

Vill du få bättre glow på huden? Då kan lösningen faktiskt ligga och vänta i frysen. För det senaste och trendigaste redskapet i rutinen är inte en maskin som kostar skjortan. Istället handlar det om iskuber. Kim Kardashians hudguru Joanna Czech har använt tricket länge precis som Linnea "The Skin Coach" Wagnås, hudterapeut på Revive-kliniken och utbildare för Biologique Recherche. Här svarar Linnea på frågor om den här heta isbehandlingen.

hudterapeut linnea wagnås på revivekliniken

Linnea Wagnås är en av Sveriges bästa och mest eftertraktade hudterapeuter.

© Carl Thorborg

Vad går isbehandling ut på?

- Kryoterapi, som det heter på fackspråk, innebär att man använder kyla för att behandla huden i ansiktet eller på delar av kroppen. Vi använder en speciell kryo-mask i Biologique Recherches ansiktsbehandlingar men har också kallt vatten när vi till exempel tvättar av huden. Dessutom har vi en kabin med kryobehandling för kroppen.

Vad är det bra för?

- Kyla lugnar huden, dämpar rodnader och inflammationer, drar ihop kärlen tillfälligt, sätter igång cirkulationen och får huden att producera mer kollagen. När det används på hela kroppen har det visat sig kunna förbättra allt från sömn till hudåkommor som psoriasis.

Kan man göra det hemma?

- Ja, använd svalt eller kallt vatten när du rengör ansiktet. Det tvättar inte bort naturliga oljor från huden som varmt vatten gör. Jag använder iskallt vilket även får musklerna att dra ihop sig en aning, man får ett lyft och en uppstramande effekt vilket är perfekt på morgonen. Ett tips är också att massera med kyla när du har ansiktsmask. Biologique Recherches Cryo-sticks är till för just det, ett budgetalternativ är att stoppa isbitar i kompresser.

Överraskande retrotrenden är tillbaka – inspireras av stjärnornas frisyrer

cryo sticks från biologique recherche att ge kall massage till ansiktet med

Lyxiga Cryo Sticks från Biologique Recherche är speciellt utformade för att ge den bästa massagen till ansiktet. De kostar ca 1445 kr och du hittar dem på Revivekliniken.

Här är mascarafärgen som smickrar din ögonfärg mest

Mest läst