2:26

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

(2:26)

Har du spikrakt, platt och glatt hår? Då har du säkert kämpat en del med stylingen under åren. Det är inte lätt att få de där glaslikna stråna att varken fluffa upp sig, forma sig eller sitta fast i en uppsättning. De glider liksom undan. Men det finns knep. Här är några vi brukar ta till.

1. Saltvattenspray

saltvattenspray från lernberger stafsing

Du har säkert märkt att ditt tunna och glatta hår blir bra mycket mer lätthanterligt efter ett dopp i havet. Saltet ger textur så att stråna hakar i varandra men brukar också locka fram lite fall även hos de som inget har. Precis den principen används i saltvattensprayer. Applicera i lätt fuktigt hår och krama upp för ännu mer vågor. Tänk på att inte överdosera, lite räcker långt. Annars finns risken att du får ett ganska klistrigt resultat som tynger ner istället.

Saltwater Spray från Lernberger Stafsing kostar 209 kr/200 ml och den finns här (reklamlänk från Adtraction).

Nya trendfrisyren Wolf Cut är här – så ser den ut och så stylar du den

2. Texturspray

ikonisk texturspray

När håret precis är nytvättat kan det vara helt omöjligt platt men dagen efter brukar det gå att puffa upp lite mer. Exakt den där "dagen efter schamponeringen när du gnuggat håret mot kudden"-känslan får du med en texturspray. Till skillnad mot saltvattenspray är detta en torr spray som inte blir lika klistrig. Den puttar upp stråna för härlig och naturligt stökig volymkänsla. Det är också ett utmärkt sätt att förbereda håret för en uppsättning då texturen du får hjälper håren att haka i varandra. Det får allt från knutar till svinryggar att sitta perfekt. Lyft håret lite och spraya underifrån och var inte rädd att använda rejält med produkt.

Dry Texturizing Spray från Oribe kostar 265 kr/75 ml och den finns här (reklamlänk från Adtraction).

Allt du behöver veta om K18 – kuren som lagar skadat hår på 4 minuter
blondin med rufsigt hår

3. Torrschampo

torrschampo från amika

Den här smarta uppfinningen fräschar inte bara upp håret mellan de riktiga tvättarna. Det fungerar också som en lyftkran och kan ge rejält med volym till frisyren om du använder det rätt. Lyft överhåret och spraya in mot hårrötterna. Vänta någon minut och massera sedan in formulan med fingertopparna. Viola! Du har volym.

Perk Up Dry Shampoo från Amika kostar 289 kr/232 ml och det finns här (reklamlänk från Adtraction).

4. Fläta

Gammalt budgetknep för att få lite struktur och studs till stråna är att fläta det. Dela in lätt fuktigt hår i fyra till fem partier, spraya lätt och fläta var och en. Vill du ha mer lockigt flätar du tajt, är du mer inne på lite naturliga vågor kör du lite lösare. Låt sitta några timmar alternativt sov på det. Det viktiga är att håret är torrt när du tar ut dem, du kan hjälpa till med lite fönvärme. Fluffa igenom håret med fingrarna när flätorna är borta för att separera stråna från varandra. Blev det för lockigt? Spaya med vatten och kamma igenom.

Så behåller du ditt solblekta hår – 8 effektiva silverprodukter

5. Använd förtjockningsprodukt

mousse som ger massor av fyllighet

Det här tar lite mer tid men vilka fina effekter du kan få. Hemligheten är att produkten aktiveras av värme och får stråna att svälla men en riktigt bra produkt stärker också stråna, skyddar mot värme och ger lite form. Krama i fuktigt hår och föna torrt.

Liqud Spell från Davines kostar 319 kr/125 ml och den finns här (reklamlänk från Adtraction).

Utvald läsning

Femina