Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Test: Bästa torrschampot just nu

25 mar, 2022 
Med några enkla puffar får du allt från fräschare hår till snygg volym med de här favoriterna från torrschampo-hyllan.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Är du på jakt efter ett torrschampo som snabbt fräschar upp håret utan att synas? Det finns en djungel av produkter att kika på. Vilket torrschampo du ska välja beror både på hur mycket effekt du vill ha, vilken hårtyp du har och vilken hårfärg. Men det finns också lite annat att tänka på. Torrschampo är en kategori som har utvecklats enormt de senaste åren. De första var ett pulver du hällde rätt ner i hårbotten och ofta fick stråna att se mer dammiga än fräscha och fina ut. Nu finns allt från sprayer och vaxer till mousser och lotions med torrschampo-effekt så du kan hitta den konsistens du föredrar att jobba med. Har du tunt hår? Då ska du leta efter ett torrschampo som inte tynger ner? Vill du ha bra grepp för en uppsättning? Då kan det vara ett lite mer kraftfullt torrschampo som behövs. Här är redaktionens favoriter.

Bästa torrschampot för känslig hårbotten

torrschampo för känslig hårbotten

Börjar det klia i hårbotten när du använder torrschampo? Då kan du vara känslig mot bakpulver, en ingrediens som finns i många torrschampon. I Kérstaste Fresh Affair har man därför använt sig av risstärkelse i kombination med E-vitamin istället. Det gör att du också får en ganska lätt känsla i håret. Doften är otroligt fräsch med noter från neroli och produkten är praktiskt taget osynligt i håret.

Annons

Fresh Affair från Kérastase kostar 261 kr för en rejäl flaska som du hittar här. (reklamlänk)

Bästa torrschampo när du vill sätta upp håret

Har du lite slinkigt tunt hår eller kanske kraftigt men ändå glasigt? Har du precis tvättat det och vill få upp det i en knut? Då kan det vara knepigt att få håret att sitta kvar i uppsättningen. Lösningen är ett torrschampo med bra grepp. Det får du med Lernberger Stafsings klassiker Dryclean som dessutom doftar gott och ger utmärkt uppfräschning till allt från tunt till kraftigt hår.

Dryclean från Lernberger Stafsing kostar 229 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Bästa torrschampot för mörkt hår

torrschampo i mistformula för mörkt hår

Torrschampo som inte lämnar en vit slöja på mörka strån var tidigare svårt att hitta. För några år sedan kom tonade varianter men nu finns faktiskt också en hel del transparenta formulas som blir helt osynliga. Spiritualized Dry Shampoo Mist från R+Co är faktiskt inte ett tradionellt torrt torrschampo. Det blir lite fuktigt när du applicerar det men torkar snabbt utan att förändra frisyren tack vare micellärteknik. Finishen är därför perfekt för mörka hår. Den har också lugnande effekt på hårbotten.

Annons

Spiritualized Dry Shampoo Mist från R+Co kostar 319 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Bästa torrschampot för sjusovare

torrschampo som verkar under natten

Trött i mössan på morgonen? Då ska du testa det smartaste knepet som finns när det kommer till torrschampo. Applicera det innan du går och lägger dig. Då fördelar det sig nämligen fint över håret medan du sover och du har toppenbra effekt lagom till att väckarklockan ringer. Det fungerar med alla torrschampon men Batiste har tagit fram sitt xxxx speciellt för natten. Det innehåller bakpulver och kol som suger upp överflödigt sebum bra. Det doftar ganska starkt precis när du applicerar det men doften lägger sig innan du hunnit landa med huvudet på kudden.

Overnight Deep Cleanse från Batiste kostar 79 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Bästa parfymfria torrschampo

parfymfritt och svanen-märkt torrschampo

Har du en känslig näsa eller kanske till och med är allergisk mot parfym? Då kan det kännas knepigt att hitta bra torrschampo då de flesta doftar väldigt starkt. Med Idun Minerals Refreshing Dry Shampoo slipper du parfymen och produkten är dessutom Svanen-märkt, vilket är unikt. Du får dock fortfarande både bra stadga, fin volymeffekt och en betydligt fräschare hårkänsla. Här ser du det i ny vit förpackning, ett miljövänligare alternativ jämfört med den tidigare svarta som var svår att återvinna.

Annons

Refreshing Dry Shampoo från Idun Minerals kostar 109 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Bästa torrschampot för tunt hår

torrschampo med lätt formula

Vill du ha ett torrschampo som verkligen inte syns eller känns men ändå ger riktigt bra effekt? Då ska du spana in nya Advanced Clean Dry Shampoo från Living Proof. Det ger håret en direkt renare känsla från hårbotten ut i topparna men är helt osynligt när det väl smält in. Du kan se lite vitt precis i början men det försvinner på bara någon minut, även på mörka hår.

Advanced Clean Dry Shampoo från Living Proof finns i både resestorlek och vanlig stor flaskan. Den senare kostar 329 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Hur använder man torrschampo?

Du kan ha torrschampo till flera olika saker. Det mest uppenbara är att fräscha upp håret snabbt mellan hårtvättarna utan att passera duschen och behöva styla om. Men du kan också använda det till att fixa fin volym, både från botten och i en tofs. Det är också perfekt med torrschampo om håret är nytvättat eller bara alllmänt lite glasigt och därför inte sitter kvar så bra när du sätter upp det. Några sprutt med torrschampo och du får bättre grepp till både knutar, svinryggar och flätor.

Hur tvättar man bort torrschampo?

schampo med djuprengörande effekt

Använder du mycket torrschampo mellan hårtvättarna kan det byggas upp ett litet lager i hårbotten. Då är det bra att tvätta håret två gånger när du väl står i duschen och massera lite extra just i hårbotten. Är du riktig storkonsument kan det vara idé att investera i ett djuprengörande så kallat detoxschampo. Ett riktigt bra som gör rent på djupet utan att håret blir alltför torrt och gnissligt eller bleker hårfärgen är Triple Detox från Living Proof. Det kostar 299 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Annons