Blått smink

Minns du 80- och 90-talets sminktrender? Kanske om jag nämner färgen blå och mascara? Nu är en av de hetaste trenderna från förr tillbaka, starkare än någonsin. På Stella McCartneys visning för vintersäsongen 19/20 gav modellerna en tydlig hint om vad som komma skulle. Fokus gick nämligen till ögonfransarna som fullkomligt sken i blått.

Prinsessan Diana hade ofta blå eyeliner

Även på 80-talet var det få som kunde bära upp en blå eyeliner som prinsessan Diana.

Så sminkar du med blått

Vill du testa denna färgstarka trend är ett tips att lägga en diskret make-up i övrigt, med neutrala färger och låta, till exempel ögonen, stå i centrum. Varför inte göra som prinsessan Diana och prova en blå eyeliner. Det kan bli riktigt effektfullt om du dessutom har blå ögonfärg. Är du riktigt modig gör du tvärtom och satsar på ett blått läppstift till en i övrigt neutral look.

13 blå skönhetsprodukter

1. Härligt blå ögonfransar

Blå mascara från YSL

Skaffa dig extremt blå fransar med denna lyxiga mascara från Yves Saint Laurent. En klassisker! Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

2. Blått läppstift

Blått läppstift från MAC

Det här läppstiftet från MAC Cosmetics är så himla snyggt. Läpparna får en matt finish och blir inte kladdiga. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

3. Sober ögonskugga

Blå ögonskugga från Clarins

En krämig ögonskugga som ger ett matt resultat på ögonlocken. Heltäckande om du vill men också perfekt att måla tunna linjer kring ögat med för en sotad look. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

4. Färgstarkt läppstift

Knall blå mascara

Ge dina läppar liv med detta livfulla läppstift från NYX. Mjukgörande med avokadoolja och E-vitamin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

5. Magiskt glittriga ögonlock

Turkost smink från Pixie

En turkos flytande ögonskugga med glitter från PIXI. Perfekt på vårens alla fester. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

6. Blå kajal

Blå eyeliner

En härlig ögonskuggspenna från Lancôme som verkligen sitter kvar på ögonlocken hela dagen. Perfekt för den som inte vågar köra fullt ut med den blå trenden. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

7. Tunna blå linjer

Blå eyeliner från Loreal

Sugen på tunna knivskarpa blå linjer? Då är den här eyelinern från L’Oréal något för dig. En riktigt tunn spets som ger dig bästa resultat. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

8. Mattblå ögonskugga

Blått läppglans från YSL

Den här ögonskuggan från Yves Saint Laurent är helt klart en favorit. Ett matt puder som lägger sig perfekt på ögonlocken. Ett kap! Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

9. Glittrigt i olika nyanser

Olika blå nyanser av ögonskugga

Fyra fantastiska färger från PIXI. Här kan du välja hur pass trendig du vill vara genom att ta mer eller mindre av de starka färgerna. Hur du än väljer att blanda kommer du få en glamorös look. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

10. Volym och färg

Blå mascara

Ge ögonfransarna både volym och färg med denna underbara mascara från IsaDora. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

 

11. Klarblå ögonskugga

Blå ögonskugga från Make Up-store

Har du blå ögon? Förstärk din naturliga färg med den här havsblå nyansen från Make Up Store. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

12. Ögonskugga och primer

Blå ögonskugga skimmer

Den här krämiga ögonskuggan ger en metallic look, men fungerar också som en primer om sedan du vill förstärka med en annan ögonskugga. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

13. Glittriga blå läppar

Glittrigt blått läppglans

En härligt glittrig läppglans, perfekt till fest, från Milani. Gjord på jojobaolja och sheasmör som mjukar upp dina läppar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Foto: TT

LÄS MER:

Boosta huden med olja – 6 ansiktsoljor som gör jobbet!

Dags att vårstäda sminkväskan