Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsprofilen Browfelicia: "Vi behöver mer #realskin på sociala medier"

09 jan, 2024 
Browfelicia.
På makeupartisten Felicia Kjellgrens populära Instagramkonto får du inte bara tips om härliga produkter. Hon inspirerar med allt från smarta skönhetsknep till humörhöjande inredningsdetaljer. Vi kikar in i hennes badrumsskåp.
Annons

Trots att hon går under namnet Browfelicia på Instagram är det länge sedan den här sociala medie-stjärnan bara förknippades med just bryn. I dag är Felicia Kjellgren en av våra mest omtyckta och produktiva influencers med påhittiga, välgjorda och humörhöjande inlägg.

Hur blev det Browfelicia?

– Lite av en slump. Jag jobbade på Sephora och blev rekryterad till Benefit Cosmetics. De ville att jag skulle börja göra bryn i deras brow bar. Jag var skeptisk men tackade ändå ja. Tur var det, för här hittade jag verkligen rätt.

I dag har Felicia nästan 45 000 följare som får smarta och användarvänliga tips på allt från hur du fixar en glowig bas till hur du mixar härliga drinkar.

– Jag har aldrig sett mitt konto som en business, Instagram började som ett kreativt rum för mig men har sedan dess vuxit och blivit till ett heltidsjobb.

Nina Felicia Kjellgren

Gör: Makeupartist, digital kreatör och influencer med kontot @browfelicia på Instagram.

Ålder: 36 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Sambon Andreas.

Annons

Har du någon hjärtefråga?

– Att visa riktig hud och inte redigera bort porer, fjun, finnar, linjer och så vidare. Det är tydligt att vi behöver mer av #realskin på sociala medier.

Vad betyder hudvård för dig?

– Det är något heligt. Egentligen inte för effekterna i första hand utan för att det är min zen-stund i vardagen. Jag njuter verkligen av att smörja och massera huden både morgon och kväll. Då vill jag vara ensam i badrummet, gärna ha en kaffe plus en go bakgrundsjazz i högtalaren.

På tal om badrum: ditt syns ofta i din kanal. Är inredningen viktig för dig?

– Eftersom jag har väldigt mycket produkter så behöver jag bra förvaring men jag uppskattar också det visuella och vad det gör för känslan. Jag älskar kalksten, rymliga duschar och stora speglar. En dröm är att ha ett fönster där så att solen kan strila in.

Ser din rutin alltid likadan ut?

– På så sätt att jag använder en viss typ av produkter, ja. Jag tror mycket på snällt men effektivt och inspireras av koreansk hudvård. Jag använder mycket fukt i flera lager, skydd i form av C-vitamin och SPF varje dag och mer aktiva produkter någon gång då och då. Jag tycker det är viktigt att känna av huden från dag till dag för att veta vad den behöver. Sedan testar jag ju väldigt mycket olika produkter på grund av jobbet.

Annons

Har du något favoritredskap?

– Gua sha-stenen ligger mig varmt om hjärtat! Jag försöker massera ansiktet med en gua sha så ofta som möjligt för att släppa på spänningar, dämpa svullnad och ge liv till hudtonen. Och den får gärna vara kylskåpskall. På senare tid har jag också lagt till en LED-mask i rutinen, det ska bli spännande att se om den ger någon effekt.

Nina Felicia Kjellgren, "Browfelicia".
Badrumsskåpet är fullt hos Felicia "Browfelicia" Kjellgren.

Ditt bästa budgettips?

– Titta på pris per milliliter när du ska köpa en ny produkt. Ibland är en dyrare produkt mer värd för att du får mer i förpackningen.

Har du gjort någon skönhetsmiss?

– Förutom klassikern att totalt slakta brynen när jag var yngre så önskar jag att det hade pratats mer om vikten av solskydd. Hade jag använt det ordentligt hade jag sluppit många brända partier och bäddat för färre underliggande solskador.

Annons

Går du på några behandlingar?

– Bortsett från att jag är vinterbadare, något som gör mycket både för mitt välmående och för lystern i huden, går jag regelbundet på klassisk ansiktsbehandling för portömning, fuktboost och en skön stund. Ibland blandar jag upp med mer inriktad behandling, senast Dermapen.

Alltid i handväskan?

– Skavsårsplåster, alldeles för många läpprodukter, minihårborste, nedmattande puder och tuggummi.

Bryndrottningens bästa skönhetstips

1. Så enkelt men gör så mycket – borsta till håret. Gäller både på huvudet och i brynen – man ser direkt mer put together ut!

2. Jag har en återfuktande ansiktsmist vid sängen. Att spreja loss i ansiktet när väckar­klockan ringer är det bästa sättet att vakna snabbt.

3. Mitt gyllene vinterhack för kinderna är att blanda ett återfuktande balm med lite pigment du skrapar loss från ett puderrouge. Vips, så har du ett vårdande krämrouge som ger en glowig och fräsch look.

4. Jag har ett ögonserum, gärna med koffein i, i kylen, som jag lägger på, och sedan placerar jag återanvändbara eye patches ovanpå för extra effekt. Piggare ögon, ja tack!

5. För att fixa torra läppar gör jag en trestegsraket över natten. Först sveper jag en mild exfoliering över läpparna, sedan klappar jag in flera lager av fukttoner eller essence och sist låser jag in fukten med ett rikt läppbalsam.

Browfelicias favoriter

Feminas bad Felicia att lista sina absoluta favoriter just nu.

Annons

1. Skyddande: Relief Sun SPF 50, Beauty of Joseon

Relief Sun spf 50 från Beauty of Joseon är ett otroligt bekvämt och lätt solskydd som smälter in i huden och återfuktar lite extra.
Se mer och köp solskyddet här (reklamlänk).

Relief Sun spf 50 från Beauty of Joseon.
Relief Sun SPF 50 från Beauty of Joseon – klicka på bilden för att komma direkt till den.

2. Räddande: Recover Calm Remedy Balm, Indy Beauty

Recover Calm Remedy Balm från Indy Beauty är en rik ansiktskräm som lugnar och dämpar ­rodnad. Den har räddat min känsliga hud många gånger denna vinter.
Se mer och köp produkten här (reklamlänk).

Recover Calm Remedy Balm från Indy Beauty.
Recover Calm Remedy Balm från Indy Beauty – klicka på bilden för att komma direkt till den.

3. Fuktande

The Shroom Essence från Mantle är perfekt att klappa in i flera lager för att fuktmätta huden. Denna är också milt exfolierande för att motverka yttorrhet och den är så plumpande.
Läs mer och köp produkten här (reklamlänk).

The Shroom Essence från Mantle.
The Shroom Essence från Mantle – klicka på bilden för att komma direkt till den.

4. Masserande: Gua sha, Cloud & Glow

Jag har flera märken på gua sha hemma, men gillar kvaliteten och modellerna på dem från Cloud & Glow.
Se mer och köp gua shan här (reklamlänk).

Gua sha från Cloud & Glow.
Gua sha från Cloud & Glow – klicka på bilden för att komma direkt till den.

5. Allomfattande: Royal Vita Propolis 33 Ampoule, Dr Ceuracle

Ett av mina mest använda serum är Royal Vita Propolis 33 Ampoule från Dr Ceuracle med älsklingsingrediensen propolis. Passar alla hudtyper och gör lite ”alltihopa”: ger lyster, reparerar, återfuktar och jämnar ut.
Läs mer och köp serumet här (reklamlänk).

Serum Royal Vita Propolis 33 Ampoule från Dr Ceuracle
Royal Vita Propolis 33 Ampoule från Dr Ceuracle – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Se mer:

Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons