Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Enkla knepet mot torra läppar – med billiga produkten

03 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Angie smörjer läpparna med vaselin.
Unde de kalla vintermånaderna är vi många som kämpar med torra, nariga läppar.
Men det behöver inte vara så – med det här tipset får du mjuka, lena läppar utan att det kostar skjortan.
”Du kommer bokstavligen aldrig ha torra läppar igen”, skriver tipsaren Angie.
Annons

Så fort minusgraderna dyker upp i vårt avlånga land så är vi många som drabbas av envist nariga läppar. Den tunna huden på läpparna blir så torr att den spricker, svider eller stramar, och det kan göra riktigt ont. Men du kan slippa det här jobbiga vinterproblemet med ett väldigt enkelt knep, och en billig produkt.

Tiktok-användaren Angie har lagt upp en video på sociala medier-appen, där hon visar sin tvåstegsrutin för mjuka läppar året runt, där hon använder sig av vaselin för att låsa inne fukt i läpparna.

”Vaselin är ocklusivt, så om du baddar läpparna med vatten och sedan applicerar ditt läppbalsam ovanpå innan du lägger dig, så kommer du bokstavligen aldrig ha torra läppar igen den här vintern”, skriver hon till det korta klippet där hon tar på vaselin på läpparna. ANNONS Här kan du också köpa vaselin!

En burk vaselin.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Låser inne fukt i läpparna

Hon konstaterar att det inte ens behöver vara vaselin, bara du har ett läppbalsam som låser inne fukt så spelar det ingen roll vilket du använder.

Annons

”Du behöver inte använda vaselin. Jag vet att folk är försiktiga med hur de spenderar pengar just nu, så du kan använda vilken ocklusiv produkt du vill. Jag har bara haft det här läppbalsamet ett tag, så det var vad jag hade nära till hands”, skriver Angie till videon.

@cosywithangie

how to not have dry lips this winter without spending a ton of money on expensive lip masks and scrubs xx P.S. you don’t have to use vaseline. I know people are being really careful of what they’re purchasing right now, so you can just use the occlusive of your choice. I’ve just had this lip balm for quite a while so it’s what I have on hand already🫶🏽 #drylips #skincaretips

♬ greedy - Tate McRae

Det korta klippet har fått stort genomslag, och gillats över hundra tusen gånger. Många har sina egna varianter av tipset.

”Det är bättre att fukta läpparna, ha på fuktkräm och sen använda vaselin för att låsa in fukten”, skriver en person.

”Jag använder hyaluronsyra på läpparna och applicerar sen Aquaphor”, skriver en annan.

”Jag gjorde det här med hela mitt ansikte när jag gick igenom klimakteriet och min hud var så torr att det gjorde ont. Vaselin för alltid!”, hyllar en tredje.

Annons