Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Carolina Gynnings bästa skönhetstips – favoriterna just nu

24 nov, 2023 
Carolina Gynning skönhet
Mångsysslaren och glädjespridaren Carolina Gynning älskar färg och vackra saker. Det syns tydligt både i hennes uttrycksfulla konst, de mycket välfyllda badrumslådorna och ett växande skönhetsmärke.
Annons

Hon reser just nu land och rike runt och gör bejublad liveshow med kompisen Carina Berg, är mitt uppe i en gigantisk flytt till ny stor gård, arbetar med sitt smyckesmärke och har även ett makeupmärke där det precis ska släppas nya produkter.

Carolina Gynning har alltid många bollar i luften men just nu fler än vanligt. Ändå lyckades vi klämma in ett möte för att prata om ett av hennes absoluta favoritämnen – skönhet. Att hon älskar allt som har med just skönhet att göra märks tydligt i badrummet på Ekerö där konstverk, kristaller, smycken, hattar, chakra-medaljonger, fjärilar och feelgood-mister samsas med en stor mängd hudvård, smink, parfymer och necessärer. Intresset tog fart när hon som 17-åring fick sitt första stora modelluppdrag.

– Jag blev ansiktet för märket Claudia och hade därför plötsligt alla deras produkter tillgängliga. Innan dess hade jag mest lånat lite av mamma. Nu blev det en ny nivå.

Carolina Gynning

Varierar sin hudvårdsrutin

Förutom i villan på Ekerö utanför Stockholm tillbringar hon en hel del tid i lägenheten på Ibiza och huset i Järvsö. På varje ställe finns en egen hudvårdsrutin.

Annons

– Jag tänker att man kan få huden att vakna till genom att byta ibland och jag gillar att testa nytt. Men jag har några favoritmärken som jag växlar mellan.

Har du någonsin haft problem med huden?

– Den är bra i grunden och därför tror jag inte på att mixtra med för starka produkter, det överlåter jag till hudterapeuterna som vet vad de gör. Jag går på behandling en gång i månaden ungefär.

Har du någon favoritbehandling?

– Jag gör bland annat något som heter prophilo, det är sprutor som ger huden en rejäl fuktboost inifrån och därför också fixar fint glow.

Carolina Gynnings bästa beautytips

  1. Jag hatar att känna mig torr, därför använder jag mycket mandelolja som gör huden riktigt härligt mjuk. Det kan jag ha på kroppen men också blanda några droppar i min ansiktskräm.
  2. Att placera en ljus skugga vid inre ögonvrån öppnar upp blicken och gör att man känner sig piggare.
  3. För att väcka huden till liv och ge den ett lyft masserar jag ansiktet, antingen med en maskin med mikroström eller med en face roller med stenar. Det har skönt kylande effekt och är så skönt att börja morgonen med.
  4. För att få snygga vågor i håret gör jag strumptricket. Man sätter fast en strumpa uppe på hjässan med en klämma, lindar upp slingor runt strumpan, snurrar upp allt och trär strumpans ände över så att det blir två Musse Pigg-knutar. Sov på det och vakna med ett otroligt svall!
Annons

Hon blandar gärna klassiska märken med mindre, mer okända. Och så hennes eget märke Gynning Beauty. I våras kom de första produkterna, läppbalsam och läppglans som ger färg och är skönt vårdande. Nu är det dags för nästa steg då man släpper två mascaror.

Vad har varit viktigast när ni tagit fram dessa?

– Jag gillar att fransarna är snyggt separerade.

Vad är det bästa med att ha ett eget skönhetsmärke?

– Jag älskar färg i mitt måleri och det kommer även in sminket, så det blir konst här också både med produkterna och förpackningarna där jag målat motivet.

Sminkar du dig varje dag?

– Inte när jag bara är i ateljén, jag försöker låta huden vila vanliga dagar. Jag är väldigt fram och tillbaka när det kommer till min look, vissa perioder vill jag bara vara naturlig, andra öser jag på med allt, från extensions i håret till svarta ögon och knalliga läppar.

Misslyckade ingreppet: "Materialet var inte bra"

Uppståndelsen var stor när Pamela Anderson gick på modeveckan i Paris helt utan smink. Men det är faktiskt något Carolina gjorde redan på Stockholms modevecka 2011.

Annons

– Jag blev så trött på att man alltid förväntades se så fixad ut så jag gjorde ett statement av att ha en no makeup-look på röda mattan.

Kan du känna av en utseendepress?

–Absolut. Samtidigt har jag skapat bilden av mig själv som en person som älskar skönhet.

Har du gjort någon skönhetsmiss?

–Fillers i läpparna för 25 år sedan. Materialet som användes var inte bra. Många andra fick problem efter att ha gjort samma. Så läxan är att inte göra något sådant när du inte vet vad det är för något.

Du har mycket hudvård men inga solkrämer?

–Jag älskar solen, vill bara njuta av den och bryr mig därför inte om att smörja in den även om jag vet att många tycker att man måste det. Jag gillar att vara brun och tycker att eventuella rynkor man får av solen bara är så vackert.

Carolinas Gynnings skönhetsfavoriter

Från makeup i knalliga färger till vårdande hudvård – här är sex av Carolina Gynnings beautyfavoriter just nu.

Annons

Supercharged, Foreo

– Supercharged från Foreo är härligt krämig och ger både fukt och fett samtidigt som den lugnar huden, jag slukar innehållet i denna burk så snabbt.
ANNONS Se mer och köp Foreo Supercharged här.

Foreo supercharged
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läppglans, Gynning Beauty

– Nyanserna Born This Way och Oh My Gad är favoriter för läpparna. Båda ger färg och innehåller vårdande ingredienser.
ANNONS Se mer och köp läppglanset Shiny Plumping Lipgloss i nyansen Born This Way här.

Shiny plumping lipgloss Gynning Beauty
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Lip shine balm Gynning Beauty
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ageless Total Resurfacing Masque, Image Skin

– Man känner riktigt hur Ageless Total Resurfacing Masque från Image Skincare städar rent, fräschar upp och gör huden slätare.
ANNONS Du hittar masken från Image Skin här.

Mask Image skin
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Parfym Coco Mademoiselle, Chanel

Jag har många parfymer men min signaturdoft är Coco Mademoiselle från Chanel. Den doftar lyxig kvinna och jag gillar att den är tung utan att bli kvävande.

Coco Mademoiselle Chanel

Mascaror, Gynning Beauty

Jag vill att mascara ska separera snyggt, det gör Gynning Beautys båda nyheter. Big Bold Extension ger volym, lyft och längd, och Overcurl Glam lyfter och böjer.
ANNONS Håll utkik efter mascarorna här.

Mascara Big Bold Extension Carolina Gynning
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Det här är Carolina Gynning

Gör: Konstnär, författare, poddare och skådespelerare.

Ålder: 45 år.

Bor: På Ekerö utanför Stockholm.

Familj: Döttrarna Alicia, Adele och Vilda samt pojkvännen Viktor Philipsson.

Aktuell: Turnerar med liveshow tillsammans med poddkollegan Carina Berg och lanserar ny produkt från Gynning Beauty.

Carolina Gynnings tuffa tid under modellårenBrand logo
Carolina Gynnings tuffa tid under modellåren
Annons