Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Proffsdansaren Cecilia: Därför tvättar jag bara håret två gånger i veckan

31 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT
Proffsdansaren Cecilia Ehrling Danermark är en omtyckt veteran i Let's Dance-sammanhang.
Hon har tävlat inom danssporten nästan hela livet och lever ett aktivt liv, vilket innebär att håret tar en del skada.
Nu berättar hon om vilka produkter hon använder för att ta hand om sitt hår.
Annons
Nilla & Cecilia - Let's Dance första kvinnliga samkönade dansparBrand logo
Nilla & Cecilia - Let's Dance första kvinnliga samkönade danspar

Underhållningsprogrammet Let's Dance, där kändisar och proffsdansare paras ihop för att tävla mot andra danspar av samma konstellation tills endast ett par återstår, har sänts i Sverige i otroliga 18 säsonger.

Många profiler har kommit och gått under åren, men proffsdansaren Cecilia Ehrling Danermark har varit med nästan varje danssteg på vägen i programmets historia, sedan starten år 2006. Hon har dessutom vunnit tävlingen hela fyra gånger. Senast år 2015 när hon dansade tillsammans med skidlegendaren Ingemart Stenmark.

I år tävlade hon tillsammans med före detta fotbollsstjärnan Nilla Fischer, som programmets historiskt första kvinnliga samkönade par. Dessvärre blev de först att lämna tävlingen i årets upplaga, trots en otroligt imponerande insats.

Annons

Proffsdansaren: Makeup-artitsernas knep för en naturlig sminkning

Cecilia började dansa redan som femåring, på hennes mammas rekommendation, och fastnade direkt för konstformen. Sedan dess har hon även lyckats utveckla passionen till en karriär.

I världen som tävlande proffsdansare ingår ju också mycket styling. Strama håruppsättningar och omsorgsfullt lagda sminkningar, som båda delar tillsammans med danskläderna hjälper till att förstärka dansen.

När Femina träffar Cecilia på en pressträff i samband med Let's Dance 2023 passar vi på att fråga vad hon snappat upp under åren. Hon konstaterar snabbt att hon, till vardags, inte lägger så avancerad makeup.

– Foundation, rouge och mascara. Tre grejer. Det är allt jag behöver, förklarar Cecilia med ett stort leende.

Annons

I den här tv-produktionen har ni ju proffs backstage som hjälper er med både smink och hår.

– De är så helt otroliga! Framför allt är de duktiga på att jobba mycket med huden. Sminket blir inte som en kaka på ansiktet, utan det smälter liksom in. Det ÄR väldigt sminkat, men det ser inte översminkat ut, säger Cecilia och fortsätter med att sätta fingret på makeup-artisterna gör för att lyckas:

– De jobbar verkligen in produkterna och duttar massor. Duttar, duttar, duttar.

Före detta fotbollsstjärnan Nilla Fischer och proffsdansaren Cecilia Ehrling Danermark tävlade i årets upplaga av Let's Dance.
Före detta fotbollsstjärnan Nilla Fischer och proffsdansaren Cecilia Ehrling Danermark tävlade i årets upplaga av Let's Dance.

Cecilia Ehrling Danermark: ”Tvättar inte håret så ofta”

Som tävlande proffsdansare ingår också en hel del träning, vilket leder till svettigt hår och många duschar. Det kan slita på håret och på hårbotten.

Cecilia berättar att hon, genom åren, hittat en skonsam hårrutin som funkar för henne.

Annons

– Jag tvättar inte håret så ofta. Två gånger i veckan kör jag bara, säger hon och berättar att hon ofta förlitar sig på torrschampo de dagar då hon inte duschar.

Ofta åker håret upp i en tofs när det är lite smutsigt.

– Jag älskar när man gör en riktig blow dry. Tyvärr finns det inte den tiden. Då blir det ofta bara en quick fix till vardags, säger hon och visar hur hon satt upp håret med hjälp av en speciell hårsnodd som inte skadar håret.

Invisibobble

Hårsnoddarna från Invisibobble är ett mer skonsamt alternativ för håret än de vanliga hårsnoddarna. Se mer och klicka hem dem här (reklamlänk).

Invisibobble Chrome Sweet Chrome skonsam hårsnodd
Klicka på bilden för att komma direkt till snoddarna.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons