Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kändisarnas hårstylist: Så får du till stjärnornas glammiga lockar

28 mar, 2023 
Lockigt hår tips
Hårstylisten och makeupartisten Linda Fernström har stylat många av Sveriges största kändisar i många år.
I en intervju med Femina avslöjar hon sina bästa hårknep, favoritprodukter – samt hur man får till riktigt glammiga lockar, likt tv-profilerna!
Annons
Så lockar du håret med plattång – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så lockar du håret med plattång – hårexperten Karolina Bergström visar

Linda Fernström har länge stått bakom några av våra största kändisars mest glamourösa looks.

Hon har arbetat som hårstylist och makeupartist i mer än 30 år – och de senaste tio har hon ägnat åt att styla flera stora profiler, såsom Carola Häggkvist, Pernilla Wahlgren och Jenny Strömstedt.

Med sina år av erfarenhet har Linda samlat på sig några riktiga proffsknep – och för Femina avslöjar hon hur hon sina bästa tips på hur du kan styla ditt hår som stjärnorna!

Är du exempelvis nyfiken på hur man får till Jenny Strömstedts naturliga fall och volym? Här är de bästa tipsen för dig med kort hår!

Hårexperten: De enda produkterna du behöver i badrumsskåpet

En del kan nog tro att livet som hårstylist innebär massvis av produkter i badrumsskåpet. Men Linda Fernström betonar att det faktiskt inte behövs så många – ibland kan det faktiskt räcka med en locktång och en hårspray.

Annons

I Lindas neccessär ryms oftast bara fyra hårprodukter, men det är sådana som är riktigt bra – och som faktiskt kan göra underverk, enligt hårstylisten.

När det kommer till att få till volum har Linda två favoriter, Root Lift från Redken och OSiS+ Dust it från Schwarzkopf.

Redken Root lift

Root Lift kan användas i rötterna för att få upp en volym från botten, men även sprayas i längderna för att addera lite stadga – vilket kan vara bra när man använder sig av värmetänger.

OSiS+ Dust it kan också forma håret voluminöst, men på ett naturligt sätt. Därför är det Lindas favorit för ett kortare hår, eftersom frisyren kan stylas, men utan att det ser ut att vara fullt av produkter – vilket är risken med exempelvis vax eller hårspray. Med Dust it känns resultatet däremot fräscht och luftigt, menar Linda.

OSiS+ Dust it Schwarzkopf

Till Lindas favoriter hör ytterligare två produkter; Umbrella från Vision och Stafsings hårspray. Sprayet är en favorit eftersom det ger en bra stadga, går att borsta ut och håller länge, och Umbrella menar hårstylisten är en produkt som gör underverk:

Stafsing hårspray

– Om man sprayar den i håret blir det som nytvättat. Om du har produkter i håret en dag kan du ju vilja styla om det dagen därpå, men med samma förutsättningar. Då kan du applicera Umbrella, borsta ut det, och så blir det som nytt igen. Det är helt fantastiskt! När håret väl blir flottigt behöver du tvätta det, men du kan använda den här strategin i några dagar.

Umbrella Vision

Linda betonar att det just är de här fyra produkterna hon använder sig av – och att det inte är ofta hon avviker från favoriterna.

Annons

– Det räcker med de produkterna, man behöver inga fler!

Därför behövs färre produkter om du har grått hår

Om dina längder har hunnit bli gråa kan du emellertid skatta dig lycklig, för då krävs det ännu färre produkter.

Enligt Linda Fernström är nämligen det gråa håret så lättstylat det kan bli:

– Jag älskar att styla grått hår! Det får en annan struktur som går att forma mycket enklare. Därför behöver du inte så många produkter, utan använd lite hårspray så fastnar det exakt där du vill att det ska vara. Med en locktång och en spray kommer du långt!

Så får du till lika snygga lockar som kändisarna

Många gånger när Linda Fernström stylar kändisarnas hår är det just glammiga lockar som står på menyn. Linda har exempelvis fått till den där drömmiga looken på profiler som Carolina Gynning, Johanna Lind Bagge och Camilla Läckberg – vars studsiga, lyxiga lockar vi gärna tar efter!

Lindas knep för att få till ett snyggt Hollwoodsvall är lika delar enkelt som effektivt. Det är nämligen ett kärt redskap i badrumsskåpet som du bör hålla fingrarna borta från, om du vill få till snygga lockar!

Annons

Här är redskapet du ska undvika

Börja med att välja en locktång som passar ditt hår. Har du långa strån bör du exempelvis använda dig av en stor tång.

När du har lockat hela håret så ska du låta det svalna en stund.

Sedan kommer det mer kritiska steget. Många drar nämligen gärna en borste genom håret efter att ha lockat det, men den ska du faktiskt hålla dig borta från:

– Använd ingen hårborste, utan dra igenom håret med fingrarna istället. Då separerar man lockarna fint. Använder du en borste däremot, kommer håret gå ihop och du får en annan typ av frisyr. Om du ändå vill ha någon form av verktyg, men bevara lockarna lockiga, så ta en gleskam istället.

På så vis får du enkelt till en glamouröst lockig frisyr, likt stjärnorna, med snygga separerade lockar.

Linda Fernström

Linda Fernström

Gör: Hårstylist och makeupartist.

Ålder: 49 år.

Bor: I Stockholm.

Instagram: @linda_fernstrom73.

Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva
Annons