Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Christie Brinkley slår tillbaka mot ålderskritiken

01 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Christie Brinkley
När den amerikanska modellen Christie Brinkley publicerade en bild på sig själv trodde hon kanske inte att hon skulle mötas av elaka kommentarer.
Nu slår hon tillbaka mot kritiken mot hennes åldrande och rynkor i ett vasst svar på Instagram.
”Det måste vara någon slags kompensation för något de saknar”, skriver Christie Brinkley.
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Att det råder en ungdomlighetsnorm i samhället är inget nytt – rynkor och åldrande är något som generellt ses ner på, medan ett ungdomligt utseende är något som hyllas. Om du som känd kvinna visar att du har åldrats så är det snabbt något du kan få riktigt hårda och elaka kommentarer kring.

Det fick den forna supermodellen Christie Brinkley bittert erfara när hon valde att lägga upp en bild på sig själv på Instagram. Den 69-åriga amerikanen publicerade en bild på sig själv i baksätet på en bil, när hon sitter med en blå jacka, sminkat ansikte och fixat hår.

Från början hade bilden bara texten ”Downtown girl”, men när elaka kommentarer om Christie Brinkleys åldrande började hagla in i kommentarsfältet valde hon att ändra sin bildtext och slå tillbaka mot de hånfulla och elaka orden.

Annons

”Rynkbriganden slog till med full kraft! Det finns människor som kollar igenom kändisars sociala medier-sidor i hopp om att hitta celluliter, rynkor eller något annat de kan påpeka och kritisera. Det måste vara någon slags kompensation för något de saknar”, skrev Christie Brinkley i stället.

Togs i försvar efter bilden

Modellen valde sedan att avsluta meddelandet med en mer positiv ton, och hylla alla fans och följare som försvarat henne mot kritiken.

”När sådana människor dyker upp, så kommer det andra som har så snälla och värdefulla meddelanden. Det är de kommentarerna som ger mig min tro tillbaka och får mitt hjärta att sjunga”, skriver Christie Brinkley.

Annons