Torrschampo.
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon
2:26

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

(2:26)

Slå på ljud

Torrschampo är nog en av de allra vanligaste skönhetsprodukterna att använda i vardagen – det kan vara en riktig räddare i nöden för att få liv i håret när det börjar kännas flottigt och fett, men du inte har hunnit tvätta håret än.

Men det finns ett vanligt misstag som många gör med sitt torrschampo, som den skotska frisören Matthew Watt nu varnar för, i en video på Tiktok. Han menar nämligen att många lägger i torrschampot vid fel tillfälle.

– Det folk gör i vanliga fall är att de låter håret bli flottigt och sedan lägger i torrschampo. Om du lägger i torrschampo med en gång, innan håret får en chans att bli fett, så kommer det hjälpa jättemycket och du får ut mer av håret mellan tvättarna, säger Matthew Watt.

Bianca Salmings bästa knep för att ta hand om håret

Då ska du applicera torrschampo för bäst effekt

Han berättar om det bästa sättet att använda torrschampo, och konstaterar att du bör lägga i det i håret när det är nytvättat och torrt.

– Om du brukar låta håret lufttorka ska du fortsätta med det. Det som är bra med att lufttorka är, så klart, att du använder mindre värme på håret, säger han och fortsätter:

– Så fort håret är 100 procent torrt, det måste vara helt torrt, så är det redo – då ska du applicera torrschampo direkt. Effekten blir då att när ditt hår börjar bli oljigt och börjar bli lite flottigt, så är det helt lugnt för torrschampot är redan i håret och kan absorbera det fettet med en gång.

Kändisfrisörerna listar: Bästa knepen och frisyrerna – för volym i tunt hår

Bland kommentarerna är det flera som tackar för hans tips, och tycker att det har förändrat deras hår till det bättre.

”Du har förändrat mitt liv med det här tipset”, skriver en person.

”Tack för tipset, en game changer”, tycker en annan.

Mest läst