Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Cindy Crawfords tips: Så håller jag mitt hår ungt trots hormonförändringar

22 jun, 2021 
AvMalin Ny
cindy crawford
Med åldern kan håret bli tunnare och mer svårstylat. Nu delar den före detta supermodellen Cindy Crawford med sig av sina bästa tips för att hålla håret ungt trots hormonförändringar.
Annons
Här är maten som är bättre än dina skönhetsprodukterBrand logo
Här är maten som är bättre än dina skönhetsprodukter

Cindy Crawford var en av 90-talets absolut mest populära supermodeller. Nyligen lanserade hon det egna skönhetsmärket Meaningful Beauty, som har fokus på hårvård.

Produkterna ska vara specifikt anpassade för kvinnors hormonförändringar, det vill säga faktorer som graviditeter och åldrande, och i en intervju med W Magazine har hon delat med sig av sina bästa tips på hur hon håller sitt hår ungt – trots hormonförändringar:

Cindy Crawfords bästa tips för att hålla håret ungt

Satsa på volym från hårbotten

Efter två graviditeter märkte Crawford att hennes hår hade blivit tunnare och kändes annorlunda.

– Jag började att färga mitt hår oftare eftersom jag hade fler gråa hårstrån och mitt hår kändes annorlunda; det var mycket svårare att få det att se mjukare, skinande och volymigt ut. Håret svarade inte lika bra på styling heller.

Annons

Lösningen blev hennes egna märke som har en produkt för hårbotten som ger volym.

– Efter att jag har duschat delar jag upp mitt hår i flera sektioner och applicerar produkten. Det tynger inte ner håret utan ger det lite volym.

Använd värmeskydd

Crawford fönar håret själv och understryker vikten av att använda värmeskydd. Hennes bästa tips för att fixa en perfekt föning själv är att dela upp håret och därefter föna håret med en rundborste.

– Det tar minst 15 minuter för mig för att få till det perfekt.

Borsta inte håret för mycket

Den före detta supermodellen har med åren fått mer vågigt hår, och tipsar om att låta håret lufttorka och att inte borsta håret för att behålla de naturliga lockarna.

– Vissa borstar håret, borstar det igen och igen för att få det att torka snabbare. Det är okej men du kommer att ta bort de naturliga vågorna i håret. Jag gillar att låta håret lufttorka och få fram mina naturliga vågor.

Foto: TT

Källa: W Magazine

Annons