Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Claudia Galli Concha: Mina 4 skönhetsfavoriter

16 feb, 2023 
Claudia Galli Concha skönhetstips
Claudia Galli Concha är skådespelaren som driver egen sociala medier-byrå. Nu får hon också utlopp för sitt nagelintresse som delägare i Nail Democracy.
Annons
Så får du lacket att hålla!Brand logo
Så får du lacket att hålla!

Hon gjorde sitt första framträdande i Trazan och Banarne som 3-åring och fick sitt stora genombrott som skådespelare redan som 19-åring med rollen som Frida i Skilda världar. Men att det skulle bli film och tv var inte planen för Claudia Galli Concha.

– Jag hade tänkt bli dansare och gick flera år i skola hos både Lasse Kühler och bröderna Ingrosso. Min syster är scenograf och en kompis till henne var rollbesättare på tv. När de skulle göra Bullen fick jag provspela och kände direkt att det här var mitt forum.

Sedan dess har Claudia setts i massor av produktioner, från långköraren Skilda världar till filmserien Fjällbackamorden. Trots att hon hamnade i strålkastarljuset så tidigt blev hon inte medveten om sitt utseende och att sminka sig var aldrig någon stor grej.

Claudia Galli Concha

Gör: Skådespelare, filmproducent och entreprenör som bland annat grundat Mindset Cards, driver sociala medier-byrån Galli Agency samt blev nyligen delägare i salongskedjan Nail Democracy.

Ålder: 44 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Maken Manuel Concha, tillsammans har de döttrarna Chloe och Celeste.

Annons

– Den första produkten som blev viktig att ha i väskan var Niveas klassiska blå burk. Den var så snygg att ha på läpparna. Men förutom den var jag aldrig brydd över hur jag såg ut och jag köpte inga produkter.

Man pratar ofta om att film- och tv-branschen är utseendefixerad, hur har det varit för dig?

– Jag upplever inte att det är så i Sverige. Tvärtom kan jag se att man inte vill ha skådespelare som är för fixade. I USA, där jag bodde ett kort tag, är du däremot konstig om du inte har gjort något. Det är befriande att vi får vara oss själva här.

Det var först för fem år sedan som Claudia aktivt började leta efter hudvård och gå på behandlingar.

– Plötsligt upptäckte jag vilken skillnad rätt produkter kunde göra.

Har du något skönhetsrutin?

– På kvällen kör jag alltid rengöring, ansiktsvatten, nattkräm och ögonkräm. Men jag gillar att byta produkter och testa olika så uppställningen varierar.

Annons

Vad betyder skönhet för dig?

– Det är inte något som är avgörande i mitt liv, make­up är något lustfyllt. Det är kul hur man kan förändra sitt utseende med en skugga eller en läppfärg.

Om smink och hudvård inte varit något stort intresse så är naglar en annan historia.

– Jag började göra naglarna långt innan jag började fixa med något annat. Jag tror att jag var runt 20 år.

Nu har nagelintresset gjort Claudia till delägare i salongskedjan Nail Democracy.

– Under åren jag gått på manikyr har jag sett en stor problematik med de arbetsförhållanden som finns på många salonger. Det nådde sin kulmen när jag fick höra att personen som gjorde mina naglar bara var ledig två dagar om året. När jag fick höra om Nail Democracy började jag gå dit och tog kontakt med Frida Selkirk, en av grundarna, för att se om jag kunde göra något med dem. Sedan dess har mitt bolag tagit hand om deras sociala medier och när de öppnade för investerare tänkte jag direkt att det var ett drömprojekt.

Annons

Vad är speciellt med Nail Democracy?

– Det är en nagelkedja med kollektivavtal, och de arbetar med produkter och tekniker som inte är skadliga.

Ditt bästa tips för att ta hand om naglarna?

– Jag är noga med att smörja med handkräm och så fort jag har tillfälle masserar jag in nagelolja.

Har du någon signaturlook?

– Jag gillar fransk manikyr med mjölkiga nyanser i botten. Det ska vara klassiskt men med en twist.

Kommer vi att få se dig i rutan eller på vita duken snart?

– Jag gör en av huvudrollerna i en ny serie för Viaplay som kommer visas i år. Det är en varm drama­komedi om ett litet svenskt samhälle. Mer får jag tyvärr inte säga nu …

Claudia Galli Conchas 4 skönhetsfavoriter

1. Väldoft

For Her Narciso Rodriguez

I sju år har jag haft samma doft, For Her från Narciso Rodriguez. Den doftar så lyxigt och har blivit som en del av mig. Ca 670 kr/30 ml EdT.

2. För läpparna

The Calm Balm The Mantle

The Calm Balm från the Mantle använder jag på läpparna innan jag går och lägger mig. Dessutom är det så fint att kombinera med läppenna under. Ca 420 kr/20 ml.

3. Allround

Nathalie Berzelius The Riviera Palette

Nathalie Berzelius The Riviera Palette är otroligt bra. När jag var i Rom nyligen hade jag glömt allt smink utom den och min mascara men behövde inget mer. Ca 1 199 kr.

4. Daggfräscht

Ginger Dewy-Glowy Primer Makethemake

När jag vill att huden ska se daggigt fräsch ut använder jag numera Ginger Dewy-Glowy Primer från Makethemake. Ca 279 kr.

Annons

Claudia Galli Conchas 3 bästa skönhetstips

1. Gör saker du njuter av, skratta mycket och se till att få mycket frisk luft. Jag ser till att vara ute mycket, även när det är kallt går jag ut och sätter mig med en kopp kaffe.

2. Var noga med avsminkningen på kvällen men också vilka produkter du tvättar ansiktet med. Tvål och vatten gör inte huden glad och jag kan se stor skillnad på mig själv så fort jag slarvar.

3. Ha sminkfria dagar. Det är skönt för en själv men också för att huden ska få vara ifred lite grann. Jag brukar köra detta någon gång i veckan då jag bara använder en härlig fuktkräm.

Annons