Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Smarta sättet att använda concealer – får dig att se piggare ut

28 jun, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
cindy crawford concealer ge lyft
Det är inte bara mörka ringar och röda plitor som kan trollas bort med den här produkten.
Annons
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöder

Det är lätt att bli lite trött när man ser sig i spegeln ibland och kanske sminktricken som fungerade för några år sedan inte längre hjälper till att pigga upp på samma sätt. Tvärtom kan faktiskt t ex contouring, som varit en trend i många år, få dig att se mindre utvilad och mer hålögd ut. Anledningen är att ansiktet sjunker in mer på vissa ställen när huden blir mogen. Det gör dessa partier mörkare vilket får dig att se tröttare ut. Lägger du då till ännu mer mörk contouring för att skugga fram ansiktsdragen blir det sällan bra. Men det finns riktigt enkla trick som kan fixa det här och istället få dig att se piggare ut, ge hela looken ett lyft. Det fina är att du inte behöver investera i en ny dyr produkt. Allt du behöver är din concealer.

Annons

Enkla sminktricket som får dig att se pigg ut snabbt

De flesta använder concealer under ögonen för att dämpa mörka ringar eller vid näsvingarna för att trolla bort rodnader. Och det är utmärkt. Men din concealer har mer potential än så, något som makeupartisten Kat James gjort succé med när hon visat det på TikTok. Du kan helt enkelt ha concealern för att lyfta upp de där mörkare partierna som sjunkit in en smula.

3 ställen att applicera concealer som piggar upp ansiktet (förutom under ögonen)

1. Lägg lite concealer i nasolabialvecken, det vill säga den linje som går från näsvingen och ner till mungipan.

2. Placera en liten prick med concealer vid tinningen om du märkt att det ser lite mörkare och mer insjunket ut där.

3. Addera ett streck med concealer i den lilla fördjupningen som finns någon centimeter under varje mungipa.

Här kan du se när Kat James lagt på sin concealer.

Bäst är att det faktiskt inte ens behöver synas att du gjort något om du har rätt nyans. En till en och en halv ton ljusare än din naturliga hudton brukar bli snyggast. När du väl fått concealern på plats så tonar du in enkelt in den i huden så att den smälter ihop med hudton. Behöver du foundation kan du applicera den nu, vill du ha en mer naturlig look kan det räcka med det här. Kör du på tonad dagkräm för tillfället? Då skulle jag lägga på concealern efteråt och tona.

Annons

Bäst concealer för mogen hy

Det finns några concealers som sticker ut när det gäller att verkligen smälta in i mogen hy och inte lägga sig i linjer. Här är tre favoriter som alla dessutom finns i en lång rad nyanser för att du lätt ska hitta den perfekta till din hudton.

Vill du ha en ganska lätt formula som ändå täcker bra och sitter toppen är lyxiga Radiant Creamy Concealer från Nars en variant som håller riktigt hög klass och kvalitet. Den kostar 365 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Favorit som både är budgetvänlig, lätt att jobba med, hudvårdande och lägger sig snyggt utan att trilla ner i linjer är Bare with Me Concealer Serum från NYX Professional Makeup. Den kostar 159 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Kraftigare i formulan är Tartes succéconcealer Shape Tape. Den passar dig som vill ha en mer täckande och matt finish. Den kostar 379 kr men finns också i en mindre och lite billigare resestorlek om du vill testa ifall du gillar den först. Båda storlekarna hittar du här. (reklamlänk)

Annons