Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hårknepet för volym som kvinnor över 50 använt sig av i alla tider – nu är det trendigt igen

28 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografPEXELS, TT
Vill du ha volym i håret? Glöm värmeverktyg och andra nymodigheter. Papiljotter är det trendigaste du kan använda just nu.
Annons
Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättningBrand logo
Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättning

Äntligen upprättelse för papiljotterna! Ni vet de där hårrullarna som vissa kvinnor har i en liten låda i badrummet och som de hållit fast vid i decennier, hårrullar som åker med på varenda resa... Lika trogna som tandkräm, borste, nattkräm och lypsyl. Nu är papiljotterna helrätt igen! Anledningen? Martha Stewarts fantastiska volym. Roligast av allt? På TikTok lanseras nu papiljotterna som en ny företeelse...

Papiljotter – nu en trend på TikTok

Det är onekligen gulligt när människor på TikTok upptäcker en skönhetsidé som har funnits i decennier och svärmar runt den som om det vore något banbrytande nytt koncept. Under det senaste året har ett särskilt hårstylingsverktyg fått mycket uppmärksamhet i sociala medier-appen, och ja, som sagt, nu sågs till och med Martha Stewart använda tekniken. Ja, tekniken då? Ovan nämnda papiljotter, eller hårrullar om man så vill, har nära 300 miljoner följare, detta via hashtaggen #velcrorollers...

Måndagen den 19 juni lade Stewart upp ett foto på Instagram där hon ses ”göra sig redo för ett speciellt projekt”. Martha är klädd i svart där hon sitter i en sminkstol tillsammans med makeupartisten Nicole Daisy Toye, som tar bilden i spegeln. Och även om Toye förtjänar beröm för den ursnygga makeuplooken hon skapat, är det omöjligt att ignorera vad som händer i Stewarts hår: tre stora, lila kardborrerullar syns tydligt.

Annons

Så stylar du håret med papiljotter

Det borde inte komma som en stor överraskning att Stewart använder kardborrerullar. Till skillnad från andra typer av rullar, rullar som är gjorda för att skapa lockar, är dessa lätta, ihåliga, och texturerade vilket gör att de fastnar, och sitter fast, i håret utan någon ansträngning. Man kan, med fördel, också använda dem i fuktigt hår och låta det lufttorka. Volymen? Perfekt! Kardborrerullar var enormt stora på 1980- och 1990-talet, och de kan spåras så långt tillbaka som 60-talet. Hårknepet som nu fått ny luft under vingarna i sociala kanaler är, med andra ord, ingen överraskning alls för många svenska kvinnor över 50!

Källa: Allure

Annons