Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Vänner-stjärnan Courteney Cox: Här är skönhetsingreppet jag ångrar mest

20 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografEfren Landaos/Sipa USA
Courteney Cox har låtit ta bort de fillers hon injicerat i ansiktet, eftersom hon kom till insikt att hon inte längre såg ut som sig själv.
Nu berättar Vänner-skådespelaren om varför hon ångrar det skönhetsingreppet så mycket i dag.
– Jag trodde att jag hade börjat åldras, när jag i själva verket fortfarande var väldigt ung, säger stjärnan i en ny intervju med brittiska GQ.
Annons
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

De flesta som lever i dagens digitala samhälle upplever utseendehets- och press, när vi ständigt matas med ”perfekta” bilder i våra flöden, som i själva verket är ett resultat av diverse filter på de olika sociala medie-plattformarna.

I Hollywood har pressen alltid varit stor på de kända skådespelarna, som alltid är föremål för dömande kommentarer om deras utseende och åldrande.

I en ny intervju i podcasten Gloss Angeles öppnar Vänner-stjärnan upp om det stigmatiserande åldrandet i branschen (och i samhället), som ledde till att hon injicerade fillers i ansiktet för att se yngre ut.

Nu berättar hon om hur mycket hon ångrar skönhetsingreppet.

Vänner-stjärnan: Därför ångrar jag mina fillers

I podcastavsnittet diskuteras de många olika kosmetiska ingrepp med anti-aging-effekt som Courteney Cox genomgått under åren.

Annons

På frågan ”vilket är ditt största skönhetsmisstag?”, svarar hon snabbt att det hon ångrar mest stavas ”fillers”.

– Det är en dominoeffekt, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Du inser inte att du ser lite ”off” ut, så du fortsätter att injicera fler fillers eftersom du själv tycker att det ser normalt ut. Jag trodde att jag hade börjat åldras, när jag i själva verket fortfarande var väldigt ung... så det var bara tråkigt, och ett slöseri med tid.

När Cox berättar om hennes upplevelse av fillers säger hon att hon själv inte insåg hur hon såg ut, utan tog för givet att de gav önskvärd effekt.

Vad är fillers?

En fillerbehandling är en volymgivande injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra som används för att släta ut rynkor, bygga upp förlorad volym, läppförstoring och även föryngra huden och behandla ärr. Det ger ett omedelbart resultat.

Det finns olika sorter fillers, speciellt framtagna för olika områden i ansiktet och kroppen.

Källa: Akademikliniken

Courteney Cox: Därför tog jag bort mina fillers

Courteney Cox berättar vidare om hennes fillers och uttrycker en stor tacksamhet över att ingreppet inte är permanent.

Annons

– Jag gjorde alldeles för många fillers och var tvungen att ta ut dem, tack och lov går det att göra så. Jag tror att jag förstörde mycket och kan jag lyckligtvis backa bandet och upphäva det mesta, nu när mina ålderstecken faktiskt syns, säger hon.

Vidare berättar hon hur emellanåt känt sig chockad när hon sett gamla bilder av sig själv, från tiden då hon trodde att hon ”såg okej ut”.

Hon skojar om hur hon ville göra en ”före och efter”-hennes borttagning av fillers på sociala medier, men hennes publicist övertygade henne att låta bli.

Själv berättar hon om motivet bakom att visa upp ”före och efter”-bilderna offentligt. Nämligen att hon ville hon uppmärksamma andra på den insikt en vän upplyste henne om vid tidpunkten genom ”tuff kärlek”: att hennes fillers gjorde att hon inte såg ut som sig själv.

Haft svårt att acceptera det naturliga åldrandet

Att Cox ångrat de fillerinjektioner hon låtit göra är inget nytt.

I en intervju med People från år 2019 berättade hon att hon brukade använda skönhetsingreppen som ett sätt att må bättre, eftersom hon ”inte var nöjd med mig själv och hur jag såg ut”.

– Man måste inse att man kommer att bli äldre. Det är något jag har haft svårt för, sa hon då.

I dag är hon helt fri från fillers och känner sig mer självsäker än någonsin!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons