Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Då är den perfekta tiden på dygnet – för att raka benen

10 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Visste du att den finns en särskild tid på dygnet då det lämpar sig allra bäst att raka benen? Inte? Då ska du genast läsa vidare...
Annons
Hudläkaren berättar allt om psoriasisBrand logo
Hudläkaren berättar allt om psoriasis

Sommaren är här. Och sommargarderoben med den. Både sommarkläder och varmare temperaturer betyder också, i regel, att det är dags att raka benen. Huruvida man vill det eller ej är förstås upp till var och en men vi är många som, den här tiden på året, kämpar för att hålla benen släta och mjuka.

Det finns mängder av tips för dig som vill raka benen och undvika kraftig stubb, prickar samt inåtväxta hårstrån.

Bästa knepen för släta ben – då ska du raka dem

Några av dessa tips inkluderar, förstås, en riktigt bra hyvel, en bra rakgele (även om vissa vittnar om att shampoo faktiskt gör jobbet, shampoot från Head & Shoulders, närmare bestämt) och att smörja benen. Andra menar att exfoliering är det som gäller för riktigt släta ben. Det räcker alltså inte med att bara raka. Helst ska du skrubba, exfoliera, benen innan. Och helst inte direkt innan, man bör låta det gå en stund.

Annons

Men, det visar sig nu att det finns ett tips kring rakning som överskuggar alla dessa. Ett tips som dessutom är gratis. Vilket? Det hela handlar om exakt vilken tid på dygnet du bör raka benen för att få dem släta så länge som möjligt. Och nej, den tiden är inte den du tror. Många är vi som rakar benen på morgonen. Men det visar sig att vi gjort fel hela tiden.

Rosie Khandwala, en vaxningsexpert med över 40 års erfarenhet avslöjar följande:

– När du sover kan dina ben svullna, vilket gör rakningen på morgonen mindre optimal. Rakning på kvällen gör att du kan få en närmare rakning.

Det är alltså så att rätta tidpunkten på dagen, den optimala tiden för rakning, alltså är kvällstid. Vid sänggåendet. Revolutionerande, inte sant?

Annons