Artikeln innehåller reklamlänkar
blondin med långt böljande hår
1:04

Efter reklamen: Fem snackisar från veckan som gått

(1:04)

Slå på ljud

Solen, saltvattnet, värmen och så kanske ett skönt semester-mode där man hoppar över att ge stråna extra kärlek på grund av att det finns så mycket roligt man vill hinna med - det är alla faktorer som gör håret torrt och trött. Så vad ska du göra för att håret inte ska hänga som ledset gräs när det är dags att gå tillbaka till jobbet?

Hur räddar man torrt hår?

Det finns flera saker du kan göra för att få håret mjukt, fräsch och fritt från friss igen. Grunden är dock att det saknar fukt och därför behöver du fylla på med mer sådant för att få liv i stråna igen. Återfuktande schampo och balsam är en sak som är enkel att fixa. Använder du vanligtvis schampo och balsam som ger volym är det bra att ställa undan dem ett tag eller växla mellan återfuktande varianter och volym. Har du inte redan investerat i ett solskydd för stråna är det också ett tips. Vi har många soltimmar kvar att njuta av men ditt hår behöver inte utsättas för mer än det redan fått. Hoppa över att föna håret varje gång och låt det självtorka istället. Snabbast resultat får du dock om du lägger till en inpackning för torrt hår i din rutin. Det är lätt att göra, går snabbt och du ser direkt effekt. Är håret mycket torrt kan du göra en kur och använda inpackningen flera gånger under en vecka. Känns det bara lite torrt kan det räcka med en eller ett par gånger per vecka.

Bästa inpackning för torrt hår

Djupverkande hårinpackning

svensktillverkad fuktmask för håret från björk

Fukt från svenska märket Björk innehåller en mix av arganolja och björkextrakt som gör även riktigt torrt hår silkeslent utan att tynga ner. Formulan är lätt att fördela, ska verka mellan 3-10 minuter och doftar väldigt fräscht. Bonus att den kommer i praktisk tub. Den kostar 183 kr/200 ml och finns här (länk till Lyko).

Experterna guidar: Så får du sminket att hålla i värmen

Inpackning för både torrt hår och torr hårbotten

återfuktande inpackning för hår och hårbotten

Hydrating Hair Masque från Beauté Pacifique är både djupt återfuktande och värmeskyddande med sin mix av makadamianöt-olja och extrakt från sockerbeta. Den lyxigt krämiga och parfymfria formulan ska sitta minst 10 minuter men kan gärna få verka ännu längre om du har tid. Massera den gärna ända ner i hårbotten, här kommer den också göra gott. Den kostar 355 kr/200 ml och finns här.

Ekologisk hårinpackning

fuktmask för håret med ekologiska ingredienser

ECO Therapy Revive Hair Masque från Maria Nila är toppen för dig som vill ha en ekologisk inpackning. Dessutom kommer den i en burk tillverkad av återvunnen havsplast. Bland de välgörande och återfuktande ingredienserna finns bl a aloe vera, plantbaserade proteiner plus ett UV-skydd. Den kostar 329 kr/250 ml och finns här (länk till Åhléns).

Fruktdoftande hårinpackning

fruktdoftande hårinpackning för torrt och fint hår

Watermelon Hair Food Revitalising Hair Treatment från Garniers serie Fructis är en prisvärd inpackning som dessutom kan användas även som balsam och leave-in om du önskar. Den är formulerad för tunt och fint hår men passar väldigt bra också för dig med lockiga strån. Väljer du gärna ett högt innehåll av naturliga ingredienser är den också toppen eftersom innehållet är nästan helt från naturligt ursprung. Du ska dock gilla att det doftar lite åt godishållet, den har en ganska söt och fruktig doft som sitter i rätt länge. Den kostar 89 kr/390 ml och finns här. (länk till Lyko)

I vilken ordning ska jag använda hårprodukter?

Bästa läppoljan – trendigaste produkten just nu

Att du ska börja med schampo är ingen svår sak att förstå. Det är sedan som det kan bli lite knepigare. Ska man använda balsam eller hårinpackning först? Behöver man balsam om man lagt en hårmask? Svaret är lite beroende på vilken produkt du använder men generellt kan man säga att du använder inpackning efter schampo och avslutar sedan med balsam. Anledningen är att balsamet sluter fjällskiktet vilket är sista steg innan du kliver ut ur duschen.