Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kändisfrisörerna listar: Bästa knepen och frisyrerna – för volym i tunt hår

09 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografShutterstock
Börjar ditt hår kännas tunnare, eller vill du bara addera lite umph i din frisyr?
Här är tre experters bästa klipp och knep för att få mer volym i sommarfrisset!
Annons
Så får du mer volym i håretBrand logo
Så får du mer volym i håret

Du har säkert hört det förr, att bob-frisyren ska vara den allra bästa för att skapa volym i tunt hår. Men varför är det så? Det finns dessutom en uppsjö av olika varianter på boben. Vilken är bäst för just dig?

I en intervju med livsstilssajten New Beauty har tre frisörer och hårstylister uttalat sig om den klassiska frisyren – och vad den kan göra för dig med tunt hår!

Bästa frisyren för dig med tunt hår: Skapar volym

Boben är väldigt trendig bland Hollywoods kändisar just nu. Något som Femina rapporterat om tidigare.

Men klippet är inte bara trendigt, det är dessutom en riktig volymboost för dig med tunt hår. Ja, alltså frisyren ger dig inte mer hår, men en duktig frisör kan ge dig upplevelsen av mer volym och ett tjockare hår.

Annons

– När man vill skapa volym eller en illusion av att ditt hår är tjockare än det är, så säger jag alltid till mina kunder att klippa kortare än axeln. När håret kan röra sig fritt, utan att ”stoppas” av en axel, så får det automatiskt mer spänst och volym, säger stylisten Nick Stenson till New Beauty.

Men vilken bob passar dig bäst? Här listar vi tre olika alternativ.

Lång bob: Lång

Kändisfrisören Marcus Francis föredrar en lång bob, eller lob som den också kallas, klippt precis ovanför axlarna. Den här frisyren är nog den som mest frekvent väljs till ”årets frisyr”, så en tidlös klassiker med andra ord. Perfekt för dig med långt hår, som kanske inte riktigt. vågar ett kort klipp

Fransk bob: Kort

Och på tal om kort klipp, så tittar vi närmare på den franska boben. Den här korta boben, som ska klippas i höjd med kinden är perfekt för dig som upplever att håret börjar bli tunnare.

– Den franska boben är klippt i höjd med kinden och klipps oftast i en skarp rak linje, vilket bidrar till att håret ”drar upp sig” och du blir av med känslan av tyngd. Perfekt att styla både lockigt och rakt, säger Francis.

Annons

Italiensk bob: Mellanlång

För dig som varken känner dig exalterad över den långa boben eller den korta franska boben, är den italienska boben ett perfekt mellanläge. Den ska klippas under hakan och över axlarna. Det är den italienska boben vi vanligtvis tänker på när vi hör ordet bob.

Kändisfrisören Kieron Justin Fowles berättar för tidningen säger att en italiensk bob med några osynligt klippta lager är det bästa receptet för att skapa volym i tunt hår.

Experternas 3 bästa tips för att uppnå extra volym i håret

Ibland kan det kanske kännas kontraproduktivt att klippa håret för att få det att kännas fylligare, men faktum är att längd kan motverka volym, eftersom ett långt hår blir tyngre och ”lägger sig” lättare.

Här är experternas tre tips på hur du kan uppnå mer volym i håret.

1. Prata med din frisör om lager

Det första tipset handlar om lager. Enligt Fowles finns det en teknik som frisörer använder för att skapa ”osynliga” volymgivande uppklippningar. Det funkar på såväl långa som korta frisyrer menar han.

Annons

Experterna är dock inte helt eniga på den här punkten. Stenson menar att många lager kan bygga upp en känsla av tyngd i håret, vilket motverkar volym.

Så om du satsar på den här lösningen. Prata med din frisör innan, så att ni gemensamt kan uppnå det önskade resultatet.

2. Överväg lugg

Francis rekommenderar att du adderar en gardinlugg till din bob. Det hjälper till att forma ansiktet och dra fokus till dina ögon. Han förklarar att genom att ändra blickfånget på det här viset, så skapar man illusionen av ett fylligare hår.

3. Investera i bra produkter

Rätt frisyr kommer inte ta dig hela vägen, menar Stenson. Du behöver också rätt produkter.

Rätt produkter i det här fallet syftar på volymgivande produkter, så som exempelvis en volymmousse eller en spray som lyfter rötterna. Använd dessa produkter innan du fönar håret för bästa resultat.

Du kan även addera ett torrschampo eller en texturspray, vilket kan göra håret mer medgörligt när du bygger volym med exempelvis värmeverktyg.

Annons