Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Snygga sättet att gå över till grått hår – så gör du

14 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Grått hår – ja eller nej?
Med den nya hårtrenden behöver du inte längre välja mellan att färga över dina gråa hår eller låta dem ta över helt.
Istället är det nu många som satsar på ”gray blending” som den perfekta medelvägen.
Annons
4 tips till dig med grått hårBrand logo
4 tips till dig med grått hår

Grått hår är en riktig vattendelare – medan vissa gör vad som helst för att dölja sina gråa hårstrån och går till frisören för att färga utväxt var tredje vecka, så älskar andra att omfamna sitt gråa hår och till och med färgar resten av håret grått för att matcha.

Nu har det vuxit fram en gyllene medelväg, som är den nya stora trenden bland personer mer grått hår. Glamour skriver om trenden ”gray blending”, som allt fler ser dom den perfekta lösningen på ett snyggt och naturligt hår.

Annons

– Förr har vi sett dominerande trender, som permanent-eran, årtiondet av slingor, balayage, starka färger och nyanserade färger. Nu rör man sig mer mot att framhäva sitt naturliga hår, och gray blending är den nya trenden inom hårfärg, säger Robert Eaton på Wella.

Så får man det att se naturligt ut

Hårtrenden går ut på att man blandar delarna av håret som är naturligt gråa med lager och slingor och på så sätt antingen framhäva eller neutralisera intrycket av det gråa håret. Frisyren blir lätthanterlig och behöver inte alls lika mycket underhåll som om ma färgar hela hår – en utväxt blandas in naturligt i håret.

– Många kvinnor vill inte täcka helt längre, och vi har omfamnat att de letar efter olika sätt att maskera sitt gråa hår, säger Robert Eaton.

Precis som vanlig balayage-färgning skapar tekniken ljus och skugga i håret och gör att det ger ett flerdimensionellt intryck, till skillnad mot om man färgar hela håret i samma färg. Färgar man med lite silver och kalla blonda nyanser belyser man det gråa håret på ett snyggt sätt, medan askblodna slingor snarare tar uppmärksamheten ifrån det grå håret.

Annons

Så här snyggt kan det bli med gray blending

Annons
Annons
The Storytellers – Lyssna med KakanBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Kakan
Annons