Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med vågstylat hår och festmakeup
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar
1:56

Efter reklamen: Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

(1:56)

Slå på ljud

Solblekta strån är något många välkomnar men efter flera månader av sommar så är det tyvärr inte bara ljusa slingor vi har kvar som minne av semestern. UV-strålarna är starkt uttorkande. Så här i början av hösten brukar det visa sig genom torrare, mattare och tröttare hår. Gör du inget nu kommer det dessutom inte bli så mycket bättre av att den kalla perioden är på ingång. Så vad kan man göra för att behålla den solkyssta känslan men ändå få en lyxigare glans på stråna? Vi ringde upp Anette Tyche, frisör på salong Bon Hair i Stockholm och utbildningsansvarig på Davines.

1. Framhäv det solblekta

5 hårparfymer vi älskar – skönhetsredaktörens guide

- Jag tycker att man ska ta hand om det som blivit blekt och jobba utifrån det. Du behöver inte göra någon stor förändring som att färga över. Lyxa till det med extra glansgivande kur istället. Lägg gärna till en transparent toning som ger fina reflexer. Hos frisören finns t ex View, en toning som polerar ytskiktet. Jag brukar likna det vid effekten från ett läppglans eller som en lasyr på en träskiva. Du får en riktigt lyxig lyster. Det finns också pigmenterade balsam att jobba med hemma som ger fin effekt.

salongstoning från davines

2. Fyll på med proteiner

- Solen gör håret skört och skadat, bland annat för att det utarmas på proteiner. Därför är det viktigt att fylla på med detta, gärna tillsammans med välgörande oljor, i din dagliga hårvård. Se över vad du har för schampo och lägg gärna till ett som bidrar med smörjande fukt.

3. Ha tålamod

Så vad ska man välja för produkter? Så här förklarar Anette.

- Utgå ifrån din hårtyp och vilka kemiska behandlingar du gjort på håret. Men behandla också håret på samma sätt som huden. Hoppa inte runt för mycket mellan olika varianter utan låt de vårdande produkterna få tid på sig att visa resultat. Med proteiner så är det en uppbyggnadsfas, hålrummen inne i stråna fylls på successivt.

Proffstipset: Så får du din concealer att sitta snyggare

4. Uttnyttja värme

Ska man undvika att styla håret med varma verktyg?

- Många är rädda för all värme men att föna håret skadar inte om du gör det rätt. Många produkter behöver till och med fönvärmen för att ingredienserna ska tryckas in i stråna och där kunna göra sin grej. Det är värme från plattänger och vågstylers som verkligen sliter.

2 x magiska lysterkurer

En av årets stora trender på hårvårdsfronten är just lystergivande behandling som du kan göra hemma. Två vi på redaktionen fastnat extra för är dessa:

glansgivande hemmabehandling från davines

OI Liquid Luster från Davines är likt ett vatten du applicerar i handdukstorkat hår efter schamponering men innan balsam. Det ska sitta några minuter men inte sköljas ur. Håret blir mjukare och får en nästan glaslik glans. OI Liquid Luster kostar 399 kr/300 ml och du hittar det här. (länk till Lyko)

flytande lysterkur från kerastase

Chroma Absolu är en ganska ny hårvårdsserie från Kérastase där du hittar lysterbehandlingen Soin Acide Chroma Gloss. Den är dyrare än ovan nämnda men med fördelen att den får en krämig konsistens i kontakt med vatten. Tillsammans med smart pip är den lättare att applicera. Den sitta ett par minuter i det handdukstorkade håret och sedan sköljas ur. Håret får superglans och blir lent som silke. Soin Acide Chroma Gloss kostar 359 kr/210 ml och den finns här.

Veckans snackis: Ikoniska ögonkrämen är tillbaka!