Artikeln innehåller reklamlänkar
blond kvinna med glasögon, kavaj och naturlig makeup
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern
0:34

Efter reklamen: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

(0:34)

Slå på ljud

Drömmer du om en concealer som glider på smidigt, ljusar upp mörka ringar och dämpar fina linjer och sedan sitter perfekt hela dagen? Man kan tänka att erfarenhet gör det lättare men det tricksiga är ju att det faktiskt blir knepigare att få till allt det här med åren. Huden jobbar liksom emot. Den blir lite torrare, inte lika studsig och där dyker upp linjer och rynkor som produkten lätt ramlar ner i. Resultatet blir för många att concealern snarare framhäver trötthetstecken än trollar bort dem. Men det behöver inte alls vara så. Det gäller bara att veta vilken typ av concealer som passar bäst för en mogen hy och sedan hur man ska använda den på bästa sett. Så att den jobbar med dig snarare än mot dig.

Här är höstens nya foundations - hitta din favorit

Grunden till ett lyckat resultat med concealer

Det första man bör tänka på är att välja en concealer med hudvårdande ingredienser. Då har du redan en fördel, nämligen att den jämnar till ytan och återfuktar så att resultatet ser fräscht ut, inte torrt. Men det finns också några andra saker som kommer att hjälpa dig. Här är tre enkla steg som får din concealer att sitta snyggare.

Så slipper du concealer som lägger sig i linjerna

ögonkräm från bobbi brown

1. Det första steget är att använda en ögonkräm som både återfuktar och förbereder huden för makeup. Ett par favoriter som gör just det här är t ex Vitamin Enriched Eye Base från Bobbi Brown (länk till Lyko) och den nyligen uppgraderade Banana Bright+ Eye Crème från Ole Henriksen. Den senare kan du läsa mer om här.

Tre knep som får din mascara att sitta bättre

2. Det andra steget är att applicera din concealer genom att trycka in den lätt. Det går utmärkt att använda fingertoppen men det finns också väldigt bra penslar som är specialutformade för att just hjälpa dig med concealerjobbet. Arbeta in färgen så att den verkligen gifter sig med huden och koncentrera dig på området som är mörkt, dvs närmast den inre ögonvrån. Arbeta hellre tunt och i flera lager än att smacka på ett tjockt lager direkt.

löst puder från laura mercier

3. Det tredje och sista steget är något många hoppar över för att man tror att det kommer få huden att se torr ut. Gör inte det. Att sätta din concealer med ett fint löst puder gör så stor skillnad. Men det finns några nycklar till att lyckas här. Det första är att satsa på ett riktigt bra puder. Det är t ex Translucent Loose Setting Powder från Laura Mercier, Prisme Libre Finishing & Setting Poder från Givenchy eller Can't stop Won't stop Setting Powder från NYX Professional Makeup (länk till Lyko). Det andra är att jobba riktigt tunt och försiktigt men ändå se till att concealer och puder binder ihop sig så du inte ser någon pudrighet på ytan.

9 sköna hudvårdsfavoriter under 250 kr

Vad kan man göra för att få bort mörka ringar under ögonen?

corrector från smashbox

Om din concealer ändå inte räcker för att trolla bort det där mörka kan en så kallad corrector vara tricket. Den har färgkorrigerande pigment som neutraliserar blåa toner. Du lägger den som första steg i makeupen under din concealer. En av de allra bästa är Smashbox loves Beccas som du kan läsa om här!