Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Därför får du hår på bröstvårtorna

29 mar, 2021 
AvAnna Larsson
Hår på bröstvårtorna
Kroppsbehåring har de flesta och att kvinnor får hårstrån på vårtgårdarna är inte helt ovanligt. Det finns både orsaker till varför du får dem och knep på vad du kan göra för att undvika dem. Femina listar sina bästa tips på hur du undviker de oönskade hårstråna runt bröstvårtorna.
Annons
Så fixar du vardagssminkningen - steg för stegBrand logo
Så fixar du vardagssminkningen - steg för steg

Visst kan det kännas lite pinsamt att ta upp ämnet, men det är vanligare är vad du tror - hårstrån på bröstvårtorna. Det finns såklart flera anledningar till de små hårstrånas uppkomst.

Läkemedel kan var orsaken

Bland annat kan läkemedel som innehåller minoxidil, steroider och testosteron leda till en överdriven hårväxt. Börjar du få väldigt mycket oönskad kroppsbehåring kan det alltså vara en idé att kika över dina mediciner.

Hormoner är också en vanlig anledning till varför håret börjar växa. Vid en graviditet så brukar ditt huvudhår både bli glansigare och tjockare, men kom ihåg att det gäller resterande delar av kroppen också. En hormonförändring sker också under klimakteriet så det är inte helt ovanligt att håret börjar växa lite extra då med.

Annons

Preventivmedel kan också vara boven i dramat och påverka dina hormoner så att kroppen börjar producera mer kroppshår. Preventivmedel skyddar alltså mot en graviditet, men inte håret runt bröstvåtorna.

Så hanterar du kroppsbehåringen

Men vad ska man då göra för att undvika det oönskade håret runt bröstvårtorna? Det finns flera alternativ - både effektiva och billiga.

1. Rakning

En snabb lösning på ”problemet” är att raka bort hårstråna. Det är både snabbt och billigt, men kan såklart leda till att det blir lite stubbigt efter ett tag.

2. Vaxning

Vill du ha ett mer långvarigt resultat så är vaxning ett alternativ. Specialister säger att det tar ungefär 3-6 veckor innan håret börjar växa igen efter en vaxning. En vaxning kan dock vara smärtsam, speciellt kring ett så pass känsligt område som runt vårtgården.

3. Noppa med pincett

Effektivt men smärtsamt. Ta tag i roten och noppa bort det oönskade brösthåret - resultatet kommer hålla i en vecka och är näst intill gratis.

Annons

4. Lasra bort håret

Att använda laser för att ta bort kroppsbehåring börjar bli allt mer vanligt. Genom att använda dig av en lasermetod så kan du alltså lasra bort din kroppsbehåring permanent. Det är dock viktigt att du är att kolla upp så att det är en seriös klinik innan du börjar använda dig av metoden. Att lasra bort behåring kostar en del pengar, men ger ett effektivt resultat.

5. Låt det vara

Det absolut billigaste och skonsammaste tipset är att helt enkelt låta det vara. Kroppsbehåring är till för att skydda känsliga områden, så varför inte låta håret vara och göra sitt jobb? Att ha hår på bröstvårtorna är helt naturligt och mycket vanligare än vad du tror.

Annons