Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna som applicerar en lermask
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow
3:54

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

(3:54)

Slå på ljud

Att lägga en ansiktsmask är både skönt för en stressad själ och det blir en fin punktinsats för huden vare sig det är att boosta den med fukt, djuprengöra eller jobba på andra fronter som är målet. Många köper en ansiktsmask och använder den lite rätt upp och ner. Det går såklart utmärkt. Men om du vill ha ut lite extra från din investering så finns det en hel del knep som du kan pröva, tips vi plockat upp från otaliga besök hos proffsen på salong.

Lyxiga duscholjor för alla plånböcker

Kör en två stegs-raket

milt exfolierande ansiktsvatten med glykolsyra

Oavsett om du planerar att använda en arkmask, köra en lermask eller lägga en fuktmask så kommer du få så mycket bättre resultat om du gör en enzympeeling först och sedan maskar. Då får du bort döda hudceller och annat skrufs som ligger på hudytan och faktiskt hindrar de aktiva ingredienserna från att gå ner ordenligt i huden. Lite tid? Kör ett exfolierande ansiktsvattens om du snabbt sveper över huden. En favorit på enzympeeling-fronten är t ex Treatment Enzyme Peel från Emma S. Den hittar du här (länk till Åhléns). Ett milt exfolierande ansiktsvatten vi ständigt återkommer till är Glow Tonic från Pixi som fungerar lika bra till tonårshud som lite torrare 50-åring. Det hittar du här (länk till Åhléns).

Lägg till massage

Jag har testat hundratals fuktmasker för ansiktet - det här är min favorit

smart apparat som gör din ansiktsmask ännu bättre

Vill du verkligen få fin lyster och ton på huden kan du enkelt fixa det med lite lätt massage ovanpå din mask. För en riktig proffsig känsla och effekt så är det toppen att använda en så kallad jade-roller du först haft i kylen för att den också ska ge svalka. Har du inte sådan hemma? Lägg in ett par matskedar så de blir kalla och använd dem. Vill du verkligen lyxa till det finns det dessutom hemma-apparater som är riktigt härliga att använda. En sådan är Glow Wand från Joanna Vargas som både kan användas med kyla och med värme och dessutom har den en inställning med pulseringar. Den hittar du här (länk till butik).

Målinriktat maskjobb

Blir du lätt glansig på näsan? Har du porer där men torr i övrigt? Om det inte är en arkmask du tänkt använda så måste du inte applicera din produkt i hela ansiktet. Pensla på den bara där det behövs. Eller kör multimaskande med en djuprengörande mask i t-zonen och ett par uppiggande och utslätande ögonpads under ögonen.

Avsluta som ett proffs

Gucci Beauty lanserar ny drömpalett

rengöring med mjuka tvättsvampar

Undviker du att lägga mask för att det är så jobbigt att tvätta av den? Ibland är det svårt att få bort all produkt överallt och det kan bli blött lite här och var. Då ska du plocka fram några frottélappar och fukta med ljummet vatten eller investera i mjuka tvättsvampar som du fuktar, precis som hudterapeuterna gör. Det är både skönt, välgörande och praktiskt då du enkelt får bort masken från alla veck, vrår och hårfästen. Du kan köpa frottélappar på t ex Åhléns eller klippa till från gamla handdukar som inte används längre.

Mest läst