osminkad kvinna med bruna ögon och fräsch hy

Vikki Grant/Mood Board/REX

Det finns väldigt många fina hudvårdsingredienser som ger fantastiska effekter - om du tål dem. A-vitamin är just en sådan. Att huden fjällar och kan bli väldigt torr innan de fina effekterna kickar in är vanligt och något man kan behöva stå ut med i några veckor när man först börjar med retinol. Det finns dock många som upplever att sidoeffekterna är mer än man kan stå ut med. Om du är en av dem så ska du spana in produkter med bakuchiol istället. Det här är en naturlig ingrediens som har liknande effekter som A-vitamin men utan att irritera. Här är tre tips.

serum med peptider och bakuchiol

Bakuchiol Peptides från Medik8 är lila serumdroppar som faktiskt fått sin fina färg från naturen. Förutom det omtalade växtextraktet får du också peptider i den här lena oljan. Resultatet är en klarare hudton, jämnare struktur och en boost för kollagenet samtidigt som dropparna har lugnande och inflammationsdämpande effekt.

Bakuchiol Peptides från Medik8 kostar 695 kr/30 ml och finns bl a på Hudoteket.

Smarta sminkknepet som ger dig ett ansiktslyft och gör att du ser yngre ut

ögoncreme med bakuchiol

Huden kring ögonen är extra känslig, därför kan det vara knepigt att ta till retinol just här. Därför har Ole Henriksen tagit fram sin Wrinkle Blue Bakuchiol Eye Gel Crème i Transform-serien. Det här är en mycket behaglig ögoncreme med dubbelverkande formula. Du får direkteffekt tack vare ljusreflekterande pigment som är likt ett filter och risprotein som tajtar till samtidigt som just bakuchiol jobbar mer långsiktigt på spänst, linjer och hudton.

Wrinkle Blue Bakuchiol Eye Gel Crème från Ole Henriksen kostar 680 kr/18 ml och finns bl a hos Åhléns.

bodylotion med bakuchiol

Kroppsvården är den nya hudvården och ingredienser som tidigare mest hittats i serum finns även att smörja in armar, ben och bak med. Skin Treat är ett märke som ligger i framkant här och nyligen lanserades också Age-Defying Bakuchiol Body Lotion, en kroppslotion som har föryngrande effekt på huden även nedanför hakan. Den har också en härligt kryddigt blommig doft och en formula som smälter in snabbt och gör huden otroligt len.

Age-Defying Bakuchiol Body Lotion från Skin Treat kostar 149 kr/100 ml och finns exklusivt på Kicks.

Slipp foundation – därför satsar så många på nya lättare skin tints