Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med solhatt och solglasögon
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga
0:46

Efter reklamen: Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

(0:46)

Slå på ljud

Fransförlängning och så kallad lashlift har varit några av de mest populära skönhetsbehandlingarna de senaste åren. Att så många prövar den här typen av franstrick är inte konstigt med tanke på hur ett par tjusigt böjda fransar verkligen kan öppna upp blicken och göra att du ser piggare ut. Men det kostar en slant och kan även slita på fransarna. Många med lite rakare fransar tycker dock att det är knepigt att få till det med franstång hemma. Det är framför allt hållbarheten på den där böjen som inte riktigt vill sitta kvar. Stråna på franskanten har en tendens att gärna falla tillbaka till sin naturliga form efter bara en kort stund. Är det här något du känner igen så kanske du bara böjer till med tången och sedan drar på din vanliga mascara. Men det finns flera saker du kan göra för att få en tjusigt böjd franslook som håller från morgon till kväll.

Expertens bästa tips för huden i klimakteriet

Så får du fransböjen att hålla i timmar

1. Se till att din ögonfranstång och dina fransar är rena innan du börjar. Böj inte dina fransar när du redan borstat på mascara.

2. Värm listen på tången med din hårfön.

3. Spraya ögonfranstångens list med lite hårspray.

4. Böj i små mjuka steg, gå inte för snabbt fram och tryck inte hårt. Det blir inte bättre för det.

5. Avsluta med vattenfast mascara som håller betydligt bättre än en traditionell variant.

Knepen som ger lyxig lyster till sommarblekt hår

Det ska du tänka på när du böjer dina fransar

Obs! Tänk på att göra rent din ögonfranstång efteråt så du får bort alla rester av både oljor, smuts och hårspray. Annars kan det bli som ett klister som gör att fransarna fastnar nästa gång det är dags att fixa snygg böj.

Så väljer du rätt franstång

ögonfranstång från lh cosmetics

Valet av ögonfranstång är viktigt. Här kan du behöva pröva dig fram eftersom formen på ögonen är så olika. Tycker du att den här typen av tång ofta nyper tag i den tunna huden kring ögonen? Blir du tårögd av tångandet? Då ska du spana in den nya snackisen från LH Cosmetics. Eyes Wide Open Eyelash Curler har en väldigt mjuk och studsig silikonlist som känns väldigt snäll mot ögonen.
Eyes Wide Open Eyelash Curler från LH Cosmetics kostar 199 kr och du hittar den här. (länk till Åhléns)m

3 oväntade saker du kan göra med din franstång