Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

3 oväntade saker du kan göra med din franstång

23 aug, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografkarolina grabowska/pexels
närbild på kvinna som böjer fransarna med tång
Har du bara använt det här makeupverktyget till att böja fransarna måste du spana in de här oväntade och smarta knepen.
Annons
VIDEO: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
VIDEO: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

Har du en franstång som ligger och skramlar i sminkväskan? Tar du bara fram den när du vill ha en snygg böj till fransarna? Då kan det vara dags att tänka om. Det finns faktiskt flera fiffiga användningsområden där du verkligen kan ha nytta av din tång. Häng med här så visar jag tre smarta grejer du kan göra!

Franstång för att skugga globlinjen

placera skugga snyggt med franstång

Håll franstången mot ögonlocket ungefär en centimeter ovanför globlinjen och borsta på en ögonskugga i en neutral brun nyans med lätt hand. Det blir en snygg skuggning perfekt placerad för att ge ögat ett fint djup. Tryck inte tången för hårt mot ögat utan låt den bara vila mot huden.

Annons

Franstång för att få till brynformen

fixa brynformen med franstången

Tycker du det är svårt att se var du ska måla din brynpenna? Då kan du göra samma sak som ovan men vid brynen. Du placerar den delen av franstången som du använder för att böja fransarna precis under brynen och börja måla. Det här är toppen om du som jag har lite knepigt med synen nu för tiden. Här får du en guide att gå efter och det fungerar faktiskt oväntat bra.

Franstång som fixar snygg guidelinje till din eyeliner

franstång som guide när eyeliner målas

Guidelinje när man målar eyeliner är också en bra hjälp. Jag använder det här knepet specifikt när jag ska göra en mer skuggad och diffus eyelinervinge. Nu använder du dock en annan del av franstången, närmare bestämt den raka sidan på sidan om själva tångfunktionen. Håll den från den yttre delen av undre franskanten och snett uppåt utåt. Ta en tunnare pensel med en mörkare brun skugga. Stäng ögat och borsta någon centimeter in vid yttre ögonvrån nära övre franskanten och ut längs med tången. Det behöver inte bli perfekt direkt, tanken är att du nu har en form att utgå ifrån som du kan snygga till.

Tänk på...

Det tar lite övning innan man får till var exakt man ska placera tången men när du väl hittat rätta stället så blir det verkligen riktigt bra.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
Annons