Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med naturlig makeup och solstråle på kinden
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern
0:34

Efter reklamen: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

(0:34)

Slå på ljud

När säsongerna växlar är det bra att se över sin hudvårdsrutin. Hösten är till exempel en perfekt tid att steppa upp med ingredienser som är mer aktiva än under sommaren. Klokt är dock att gå lite varsamt fram och inte byta ut hela uppställningen. Plocka in en ny produkt i taget för att se hur just din hy reagerar.

Roligt på hösten är att det ofta finns många spännande nyheter att välja bland. Det här året är inget undantag. Här är ett urval av våra nya favoriter på hudvårdshyllan just nu.

Proffstipset: Så får du böjen på fransarna att hålla

Sköna nyheter för huden i höst

mild exfoliering från dermalogica

Dermalogicas ikoniska Daily Microfoliant har precis fått en lillasyster i form av Daily Milkfoliant. Precis som sin föregångare är detta ett pulver du mixar med vatten. Denna version är dock supersnäll och passar även dig som har en väldigt känslig hud och ändå längtar efter exfoliering.

Daily Milkfoliant från Dermalogica kostar 195 kr/13 gram och den finns här (länk till Kicks).

nya gelcreme för ögonen från estee lauder

Lätt och sammetslen gelcreme för ögonen har Estée Lauder släppt i sin klassiska Advanced Night Repair-serie. Denna gång är målet att synbart minska mörka ringar under ögonen. Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Creme motverkar fria radikaler, fyller på med peptider och hjälper huden att reparera sig både över och under ögonen.

Knepen som ger lyxig lyster till sommarblekt hår

Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Creme från Estée Lauder kostar 710 kr/15 ml och den finns här (länk till Kicks).

nyskapande serum i oljeform från verso
Patrik Lindell

Super Elixir från Verso innehåller en ny unik molekyl som heter NEAR 1. Den nyskapande ingrediensen är en kombination av niacinamid med A-vitamin vilket gör att vitaminet stabiliseras och därför kan jobba bättre. I denna sköna och lätta olja finns även lugnande och uppljusande lakritsrot samt återfuktande och barriärstärkande squalane. Effekten är en jämnare, klarare och finare hud.

Super Elixir från Verso kostar 1800 kr/30 ml och den finns här.

härlig dagcreme för torr hy från clarins

Clarins har uppdaterat sin serie Super Restorative, speciellt framtagen för mogen och hormonpåverkad hy. Har du väldigt torr hy är omformulerade Day Cream perfekt. I denna finns ekologiska växtextrakt från retinol-liknande harungana, ärttörne, C-vitamin och squalane som tillsammans ger fasthet, spänst, lyster och jämnare hudton.

Super Restorative Day Cream från Clarins kostar 1025 kr/50 ml och den finns här. (länk till Åhléns)

5 hårparfymer vi älskar – skönhetsredaktörens guide

ansiktsmask från m picaut som ger ny lyster

Ett av de hetaste svenska märkena på senaste tiden är M Picaut som gjort succé med allt från hyaluronsyradroppar till lent rengöringsbalm. Nu är man rykande aktuell med två nya masker och vi har fastnat för den härliga lystergivande Aventurine Radiance Treatment Mask. Här finns bl a välgörande alger från Västkusten tillsammans med mandelsyra och laktobionsyra som ger exfoliering.

Aventurine Radiance Treatment Mask från M Picaut kostar 599 kr/50 ml och den finns här. (länk till Hudoteket)