Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinnas som mistar ansiktet
Tips för dig med tunt hår
1:03

Efter reklamen: Tips för dig med tunt hår

(1:03)

Slå på ljud

Du har lagt ner tid och varit noga med att få på din foundation och concealer jämnt och snyggt, omsorgsfullt ramat in ögonen med liner och borstat rouget perfekt på kinderna - ändå ser sminket inte alls ut som du önskar efter några timmar? Då ska du satsa på en setting spray. En lätt dusch med detta magiska vatten får makeupen att fästa bättre och sitta på plats längre. Det är också så lätt att använda, du behöver inga proffskunskaper eller specialverktyg. Bara spraya och gå. Det stora problemet kan vara att välja vilken setting spray du ska investera i. Utbudet att verkligen exploderat det senaste året och det finns få makeupmärken som inte har en setting spray i sitt sortiment. Dessutom finns här en hel del bonuseffekter som kan vara bra att ha koll på. Här är våra favoriter.

Setting spray med supergrepp

setting spray som håller sminket på plats med två fas-formula

Den smarta och hudvårdande två fas-formulan Grip Set + Refresh Spray från Milk Makeup är sval och skön på huden, har lugnande effekt, mistar med ett lätt moln och ger din foundation en extra lysterkick utan att det ser glansigt ut. Den är alkoholfri och håller ändå makeupen på plats i timmar likt en magnet. Den finns i två storlekar, en rejäl på 100 ml och en perfekt till resa på 50 ml.

Grip Set + Refresh Spray från Milk Makeup kostar 369 kr/100 ml och den finns här. (länk till butik)

Skönhetsprofilernas smarta makeupknep

Uppfräschade setting spray

fuktgivande setting spray

Alldeles ny är Idun Minerals otroligt sköna Ready Set Refresh Setting Spray som du både kan ha innan makeup för en fuktdusch, när basen sitter på plats och som en uppfräschande snabbfix under dagen. Den är lätt och helt okladdig på huden, passar även en känslig hy och ger en väldigt naturlig finish. Bland de hudvårdande ingredienserna är glycerin och niacinamid viktigast. Plus också för att flaskan går att återvinna.

Ready Set Refresh Setting Spray från Idun Minerals kostar 249 kr/100 ml och den finns här. (länk till Lyko)

Setting spray för svampälskare

setting spray att använda med makeupsvamp

Från borstproffsen på Real Techniques kommer denna setting spray som är speciellt framtagen för att användas tillsammans med en makeupsvamp och som passar normal till kombinerad hy bäst. Den får sminket att smälta ihop fint samtidigt som hållbarheten blir mycket bättre. Vill du ha en snabb uppfräschning av looken? Då kan du såklart använda den ovanpå makeupen också men den är lite blötare än många andra setting sprayer.

Satin Finish Blend Extender från Real Techniques kostar 139 kr/60 ml och den finns här. (länk till Kicks)

Ida Wargs bästa brun utan sol-knep

Setting spray som älskas av proffsen

ikonisk setting spray från mac

Den här setting sprayen är en ikon som använts backstage av makeupartister i många år. Varför den är så bra? Den känns som en återfuktande ansiktsmist men har egenskaper som en setting spray. Den täpper inte till, mistmolnet är väldigt finfördelat, den får makeupen att smälta ihop fint och flaskan har en smart stängningsmekanism som gör att den aldrig glider upp i väskan. Den får absolut sminket att sitta bättre men klistrar inte fast det så det sitter som berget. Då finns modernare varianter som är bättre.

Prep + Prime Fix+ från MAC Cosmetics kostar 220 kr/100 ml och den finns här (länk till Åhlens).

Väldoftande setting spray

setting spray med fin doft

Många settings sprays är parfymfria men med LH Cosmetics nya On set, Prep & Refresh så får du en riktigt fin och lyxig doft. Den har också en otroligt mjuk och fin mist som fördelas perfekt över huden. Här får du lite extra glow plus hudvårdande och skyddande ingredienser.

On Set Prep, Fix & Refresh Setting Spray från LH Cosmetics kostar 249 kr/100 ml och den finns här (länk till Kicks).

Så fixar du solkysst glow – 7 härliga produkter

Vad kan jag använda en setting spray till?

En setting spray är inte bara bra att ha på sminkbordet för att den får makeupen att sitta som klistrad. Du kan använda den till flera andra smarta saker. Här är några:

  • Blev looken lite för pudrig? Kör en dusch med din setting spray så gifter sig basprodukterna med varandra fint och det pudriga försvinner.
  • Vill du ha en skirare finish med fin lyster på din foundation? Fukta din makeupsvamp med setting spray istället för med vatten och tryck försiktigt över basen.
  • Känns huden lite varm och sminket ändå lite stöket framåt eftermiddagen? Fräscha upp det med en snabb puff från din setting spray.
  • Vill du göra en eyeliner av din ögonskugga? Många puderskuggor kan du blanda med vatten men byter du ut det mot en setting spray blir formulan både smidigare och den kommer att sitta bättre.
Mest läst