Ida Warg.
1:35

Efter reklamen: Så får du brun utan sol att hålla – 7 smarta knep

(1:35)

Slå på ljud

Det är inte konstigt att Åmålstjejen Ida Warg är proffs på brun utan sol. Redan som 6-åring började hon dansa och så småningom även tävla i disco, något som krävde att man stack ut med både kläder, makeup och hår men även att man använde just brun utan sol.

– Produkterna var dock en katastrof då. De stank, man behövde tolv lager för att bli brun och det blev väldigt fläckigt om man gjorde fel.

I åtta år höll hon på med dansen, något som inte bara resulterade i titeln svensk mästare och VM, utan också tog henne till Balettakademin i Stockholm. Det skulle bli starten för en helt ny karriär.

– Jag började skriva dagbok på nätet för att de där hemma skulle veta vad jag pysslade med.

Från början var den bara för de närmaste. Men så småningom sökte sig andra dit. Den växte organiskt och plötsligt låg Ida Warg på topplistan över de mest lästa bloggarna i Sverige.

Ida Maria Warg

Gör: Influencer och entreprenör.

Ålder: 35 år.

Bor: I Marbella, Spanien.

Familj: Maken Alexander ­”Framgångspodden” Pärleros, sonen Elvis och dottern Alba.

Aktuell: Har precis lanserat nya glowprodukter till kroppen.

– Jag hade varit väldigt personlig, det var ju aldrig meningen att det här skulle bli ett jobb. När jag märkte att det var så många som läste bestämde jag mig för att nischa in den mer på träning.

Snart hade hon tusentals följare och annonsörerna började rycka i henne. Ida började med Instagram och efter ett tag hittade hon Youtube.

Alicia Vikanders svenska skönhetshemlighet – kostar 25 kronor

– Jag skulle bara testa lite men märkte att jag älskade det. I samband med att jag började vlogga kom allt fler förfrågningar om att göra samarbeten och kollektioner. Jag ville dock inte bara sätta mitt namn på något som någon annan gjort. En dag hörde Lets face it av sig. De hade hittat en ny spännande formula på brun utan sol. Då hajade jag till.

Ida bestämde sig för att testa.

– För att hoppa på det här behövde formulan vara så mycket bättre än allt annat jag testat tidigare. Dessutom var jag tydlig med att jag ville ha ett riktigt skönhetsmärke med mig som delägare.

Ida Warg.

Ida Warg.

pr

Det visade sig att de delade samma vision. Men än viktigare – produkten imponerade.

– Jag upptäckte att jag använde testprodukten mycket mer än alla jag haft tidigare.

Det blev en succé och sedan dess har det rullat på. I dag har Ida Warg Beauty vuxit och tillsammans med en stor brun utan sol-kollektion finns även hår- och kroppsvård.

Vad är det bästa med att ha sitt eget märke?

– När man jobbat stenhårt med vissa produkter i flera år och till slut får till kvaliteten precis så bra som man önskat. Den processen är så häftig.

Era produkter är veganska. Varför är det viktigt för dig?

– Det känns helt orimligt att utnyttja djur för att vi ska kunna göra skönhetsprodukter.

Vad vill du förmedla?

– Att man kan lyckas med ett bolag och faktiskt få ihop det även om man är kvinna och mamma. Jag vill inspirera andra till att våga ta för sig.

Vad inspireras du av?

– Alla de kvinnor som startat eget, vågar gå sin egen väg och stå för sin åsikt. Jag tycker till exempel kvinnor som Nina Rung, Carolina Gynning och Pernilla ­Myrensten som startade Revolution Race är väldigt inspirerande.

Vilken egenskap har du haft mest nytta av?

– Att jag aldrig ger mig. Jag går på ren vilja. Jag får tunnelseende när jag börjar fokusera vilket också gör mig väldigt orädd. Och riskbenägen. Alexander får stoppa mig ibland.

Så fixar du solkysst glow – 7 härliga produkter

4 skönhetsfavoriter

1 SOLIGT

Instant Self Tanning Mousse medium dark från Ida Warg.

Instant Self Tanning Mousse medium dark från Ida Warg.

Räddaren i nöden varje gång jag ska fota eller vill vara extra fin är Instant Self Tanning Mousse medium dark från Ida Warg. Ca 179 kr/150 ml.

2 UPPLYFTANDE

Ida Warg plumpingschampo och -balsam.

Ida Warg plumpingschampo och -balsam.

Jag åker ingenstans utan vårt plumping­schampo och -balsam då de gör mitt annars platta och tråkiga hår fluffigt och fylligt. Ca 159 kr/250 ml.

3 SNABBFIXAT

Rise Hot Brush från GHD.

Rise Hot Brush från GHD.

Jag är sämst på att föna håret men med värmeborsten Rise Hot Brush från GHD kan jag fixa håret snabbt. Blir det perfekta svallet. Ca 2 099 kr.

4 LÄTTVIKTARE

Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF 30 från Nars.

Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF 30 från Nars.

Foundation är egentligen inget jag gillar men Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF 30 från Nars är så lätt och återfuktande. Extra plus också att den har solskydd. Ca 360 kr/50 ml.

Idas bästa brun utan sol-knep

1. Man ska inte skrubba sig precis innan användning då vår brun utan sol fäster i döda hudceller.

2. När jag använder brun utan sol som är en lotion smörjer jag alltid in med händerna och när jag har sprej och mousse så kör jag alltid med handske då det blir bäst resultat.

Ida Warg framför en pool och använder en av sina produkter.

Ida Warg använder en av sina produkter.

pr

3. Ta rikligt med produkt och massera in tills det verkligen har gått in.

4. För att hålla färgen fin är det bra att återfukta huden dagarna efter med bodylotion.