Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsprofilernas smarta makeupknep

29 jun, 2022 
Ida "Spindelsven" Kyllerman, Margareta Grääs och Felicia "browfelicia" Kjellgren i sina Powerliners i samarbete med Glossgods
Sveriges mest populära makeup-influencers delar med sig av sina bästa eyeliner-tips och hur du kan leka med deras nya produkter.
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Svenska makeupmärket Glossgods har gjort flera fina samarbeten med kända influencers men fram till nu har det främst varit paletter man tagit fram tillsammans. I dagarna släpptes dock en helt ny kollektion där man låtit tre av Sveriges just nu mest populära skönhetsinfluencers sätta färg på märkets härliga vattenaktiverade Power Liners. Trion består av brynstylisten Felicia "browfelicia" Kjellgren samt makeupartisterna Ida "Spindelsven" Kyllerman och Margareta Grääs. Här berättar de om hur de arbetade fram sina färger till Glossgods Creators Collection samt tipsar hur du kan göra för att lyckas med din eyeliner-look.

Creators Collection Power Liners från Glossgods

"Hydrangea" av Felicia Kjellgren

felicia kjellgren aka #browfelicia med hydrange power liner

Hur kom du fram till de två färgerna i din Power Liner?

- Min inspiration till linern kom ifrån en torkad hortensia som stod på köksbänken. Jag älskar att hitta nya infallsvinklar i vardagen och det var precis vad som hände här. Den skiftade i salviagrönt och ljuslila och jag kände direkt att det där vill jag ha på ögonen! Sagt och gjort - så blev det. Jag är så otroligt nöjd med resultatet. Färgerna fungerar verkligen året om och blir till och med fina om du blandar dem med varandra.

Annons

Har du några tips på hur man kan använda den?

- Jag älskar att använda färgerna som en detalj. Kör din vanliga ögonlook men lägg till lite ljuslila liner på nedre fransraden, en grönt liten vinge till det bruna sotade ögat eller ljuslila och gröna små prickar över hela ögonlocket - exakt så mycket eller så lite du vill.

Hur får man färgerna att sitta ordentligt?

- Power Liners mixas med vatten innan du ska använda dem men jag tycker du kan spraya din pensel med settingspray innan du doppar ner den i burken.

"Low-Key" av Ida Kyllerman

Ida Kyllerman aka Spindelsven med Low-Key Liner från Glossgods

Hur gick dina tankar när du fick frågan att göra en Power Liner?

- Min palett Touch Me för Glossgods, som släpptes för två år sedan, var en riktig färgbomb så nu ville jag göra något enklare. Jag är väldigt förtjust i eyeliner överlag men kände att jag saknade en brun variant som är just det och inte nästan svart. Jag pratade med flera av mina vänner och det visade sig att de kände samma. Så föddes idén till Low-Key Liner. Den innehåller två färger: en taupe och en brun. De är fina var för sig men går också att mixa tillsammans på olika sätt för att få fram fler nyanser.

Annons

Blev det som du tänkt dig?

- Till slut. Man skulle kunna tro att just bruna nyanser är superenkla att ta fram. Men det var faktiskt väldigt svårt. Att få till en taupe som är rött i ton och en brun som är tillräckligt mörk men inte för mörk... och samtidigt få formulan att funka. Det var en utmaning. När formulan blev bra så blev färgen ful och tvärtom. Vi lyckades dock få till det så att färgerna blev perfekta i slutändan. Jag är så nöjd.

Vad är ditt bästa tips för att lyckas med sin eyeliner?

- Öva mycket. Det låter kanske trist men eyeliner är en sådan sak som kan tyckas enkel men kräver en hel del övning för att man ska bli bra på det. Jag gillar att använda en akvarellpensel och mixa med setting spray eller vatten.

Kan man använda Low-Key Liner på flera sätt?

- Den är såklart tänkt att ha som eyeliner men jag har också lekt med den för att göra fakefräknar och det går att måla extra strån i brynen.

Ida Kyllerman med både eyeliner och fakefräknar gjorda med Low-Key
Ida med både eyeliner och fakefräknar gjorda med Low-Key Liner

"Grääs" av Margareta Grääs

Margareta Grääs med Power Liner i Grääs

Var färgen på din Power Liner självklar?

- Det är ingen helis att jag älskar att använda starka färger och jag valde den här för att jag älskar grönt. Jag visste nästan direkt vilken klargrön nyans jag ville ha. Sedan tyckte jag också att det blev krockrent med namnet Grääs eftersom det också är mitt efternamn.

Annons

Om man är lite osäker på eyeliner - vad är ditt bästa tips?

- Verktyget spelar verkligen roll! Ju mindre pensel du har desto mer kontroll men testa också vad du gillar när det gäller rak eller snedskuren pensel. Att öva ger såklart färdighet men ett bra verktyg hjälper till!

Margareta Grääs testar skönhetsprodukter och gör makeup-tutorials både på Instagram, Youtube och Tik-Tok. Du hittar henne bl a här.

Power Liners från Glossgods kostar 169 kr, de finns i ett stort urval av färger och du hittar dem här.

Annons