Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Allt om Kakan Hermanssons hudvårdsmärke

28 jan, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotograftt samt emma grann
Spana in nya trion som lyfter rutinen med sköna konsistenser och effektiva ingredienser men också har fler överraskningar att bjuda på.
Annons
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskneBrand logo
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

Konstnär, bloggare, författare, aktivist och nu också entreprenör. Den som följt Kakan Hermansson vet att hon sedan länge haft ett brinnande intresse för hudvård. Hon driver sedan flera år en av Sveriges populäraste skönhetsbloggar på Elle och har under åren skaffat sig stor kunskap om ingredienser och produkter. Men hon har också haft en flitig dialog med sina följare som gjort att hon vet vad som efterfrågas. Det har hon nu kokat ner till Maggie by Kakan, ett helt nytt hudvårdsmärke som tagits fram tillsammans med Krämfabriken. Det lanseras i februari.

Stark förstauppställning

de första produkterna från maggie by kakan

Först ur är en trio som kan stoppas in i vilken rutin som helst. Här hittar du rengöringsbalm, ansiktsolja och nattmask. Det vore dock inte Kakan om du inte hittade aktiva ingredienser i dessa, hon är ett stort fan av retinol och syror. Med det rika balmet, som tog lång tid att göra för att få exakt rätt konsistens och effekt, får du inte bara rengöring. Det löser upp makeup och smuts samtidigt som det ger en skön exfoliering och lenare hy. Hemligheten är en mix av AHA- och BHA-syror tillsammans med milda peelingkorn och vegetabiliska oljor. Massera in på torr hy, lös upp med vatten och torka av med fuktig tvättlapp.

Annons

- Det här är min egen drömprodukt, förklarade Kakan på presseventet.

- Jag ville ha den så fet att man aldrig känner sig torr efter rengöringen och det lyckades vi med. Vill du ha extra effekt kan du gärna låta den sitta kvar en stund på huden innan du tar bort den.

Trendig hudolja

ansiktsolja med retinol från maggie by kakan

I Face Oil har man lyckats kombinera två trender i en flaska. Här får du en krämig och näringsrik mix av vegetabiliska oljor tillsammans med retinol. Den hjälper till att minska allt från pigmenteringar till rodnader samtidigt som den gör huden härligt mjuk.

- Jag använder den morgon och kväll, året runt. Tänk bara på att toppa med solskydd! manar Kakan.

Tredje kompisen i Kakans hudvårdsfamilj är Night Mask. Även denna innehåller AHA- och BHA-syra men här kombinerat med exfolierande enzymer, hyaluronsyra och ett sockerkomplex. Mixen löser upp tilltäppta porer, fyller på med fukt och hjälper till att stärka hudens barriär.

Annons

Mer än bara hudvård

- Förutom ett välformulerat innehåll så har också designen varit viktig för mig, berättar Kakan.

- Formen på tuben till nattmasken är lite som min kropp, jag ville att den skulle stå stadigt på hyllan. Dessutom är den på 100 ml vilket är ovanligt mycket.

Hela märket är väl genomtänkt och bär Kakans värderingar. Det gäller allt från typsnitten som är framtagna av kvinnor till symbolen där ostronskalet står för förändring, harmoni och kraft och ormen representerar alkemi och evighet. Dessutom doneras en krona för varje såld produkt till Rosenlundstödet, en organisation Kakan stöttat i flera år.

Vem är Maggie?

- En syster, kompis, mormor. Jag valde namnet för att jag ville ha något som kändes både varmt och tidlöst.

Vem är produkterna till för?

- Jag tänker att det är personer som har ett hudvårdsintresse och vill ha något som ger resultat. Har du väldigt känslig hy är det bättre att välja något annat eftersom vi använder oss av aktiva ingredienser.

Får vi se fler produkter i framtiden?

- Senare i år kommer vi lansera tre till men tyvärr är det än så länge hemligt vilken typ av produkter det blir.

Då lanseras Maggie by Kakan

De första två produkterna lanseras i början av februari och rengöringen släpps i mars. Cleansing Balm kommer att kosta 480 kr/100 ml, Face Oil 500 kr/30 ml och Night Mask 440 kr/100 ml. Du hittar produkterna på Lyko (reklamlänk), Wakakuu (reklamlänk), Artilleriet i Göteborg och på den egna hemsidan Maggiebykakan.com.

Annons