ny spännande doftdiffuser i högtalardesign
Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experter
0:52

Efter reklamen: Så ofta bör du tvätta ansiktet - enligt experter

(0:52)

Slå på ljud

Byredo är inte längre "bara" ett parfymhus. Du hittar numera allt från väskor till makeup i märkets namn. Men här finns fortfarande en härligt lekfull inställning till just doft och man tar gärna oväntade och roliga grepp. I vintras lanserades t ex en alldeles underbar solfjäder som sprider doft minst lika bra som doftstickor eller ljus. Den finns i tre olika dofter, bl a den härligt rökiga Bibliotheque. Pris? 1200 kr.

byredos vackra solfjäderdiffuser

Nu har man också precis kommit med ännu en spännande nyhet som ska förhöja upplevelsen av just doft. En slags beautytech från parfymproffsen.

Hudvårdsproffsets 5 bästa sminkknep

Innovativ doftdiffuser

Tillsammans med New York-baserade högtalarmärket Ojas har man tagit fram en helt ny slags doftdiffuser. Olfactive Stéréophonique ser ut som något häftigt man kunde haft på 70-talet men är en helt nydesignad pryl. Bakom idé och utformning finns såklart Byredos grundare Ben Gorham som här slagit sin spännande hjärna ihop med Ojas grundare Devon Turnball.

Tanken föddes ur en gemensam kärlek till musiklyssnande, hur det kan bli som meditation med rätt förutsättningar. Man har utgått ifrån ljudteknik för att få en så optimal spridning av doften som möjligt. Med hjälp av just doft ska du också kunna förhöja din upplevelse av musiken du lyssnar på och komma i rätt stämning.

Nu är den här - stjärnornas nya favoritbehandling

Så doftar det

Olfactive Stéréophonique kommer med 10 kapslar innehållande den nya exklusiva Olfactive Pyramide. Här har man mixat noter från klöverknoppar, lagerblad, rökelse och ylang ylang tillsammans med papyrus, vetiver och guaiac-trä. Varje kapsel ska enligt Byredos info räcka i 50 dagar.

Den utskällda läpplooken är tillbaka - så ser den ut nu

Populär maskin

Trots ett pris på över 10 000 kr har den begränsade upplagan av Olfactive Stéréophonique redan sålt slut. Läs mer om den här.

Ledsen att du missade tåget den här gången? Vi gissar att det kommer mer spännande från Ben Gorham och Byredo i framtiden. Håll ögonen öppna!

Mest läst