Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Diors nya doftkollektion tar över takterassen på NK

10 jun, 2022 
takterrassen på NK klädd i Diors klassiska mönster.
Upplev en bit av Rivieran i den här magiska miljön.
Annons
VIDEO: Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
VIDEO: Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Christian Dior trivdes allra bäst när han höll till på Rivieran. Han var en blyg person som egentligen inte gillade att synas och menade att han i Paris var Dior men vid havet Christian. Det var också här han fick mycket av sin doftinspiration. Miss Dior var enligt designern ett sätt för Paris-kvinnan att få klä sig i doften av Rivieran. Den här kärleken till kustremsan och livet där har huset förvaltat ända sedan dess med skapandet av flera underbara parfymer.

Annons
Allt från de härliga rottingmöblerna till buskarna är klädda i Dior.

Mode möte skönhet

Just Rivieran är också inspirationen bakom Dioriviera, fem parfymer från den exklusiva La Collection Privé som nyligen lanserats i limiterad design. I samarbete med husets designer Maria Grazia Chiuri har man klätt sprayflaskorna plus ett doftljus i det klassiska Toile de Jouy-mönstret och den vackra Bayadère-randen pryder säsongens presentboxar. Det här firas med en installation under bar himmel på NKs takterrass Padel & Social by Ascaro. Hela det härliga lounge-området med pool och bar har förvandlats till en del av Rivieran och klätts i Dior. Passa på att göra ett besök under juni för det här är något alldeles extra, inte minst med tanke på den magiska utsikten. Direkt när man kliver ut genom dörrarna till den soldränkta terrassen och ser den magiska poolen känner man den sköna atmosfären.

Annons
Den vackra poolen på NKs takterrrass

Doften av Rivieran

Alla fem dofter som ingår har kopplingar till Rivieran men inte bara den franska. Eden-Roc är hotellet som var filmstjärnornas hide away på 50-talet. Det ligger inbäddat mellan havet och en skog av tall. Doften är en salt och beroendeframkallande havsbris med noter från just tall, jasmin, kokos och marina acjord. Balade Sauvage är en promenad i det vilda längs med den grekiska medelhavs-kusten. Här möts noter från fikon, bergamott, jasmin, mint och sandelträ. Jasmin des Anges är inspirerad av den fruktigare jasmin som skördas i september i Provence och namnet syftar på de små hajar med fenor likt ängelvingar som kan ses här. Bois d'Argent tar dig till Toscana med sitt iris-ackord och Tobacolor väcker minnen från Orienten där du röker vattenpipa med vännerna. Det är sockade plommon och sydafrikansk tobak i en skön blandning. Så skön att detta faktiskt, något oväntat, är den mest sålda doften ur kollektionen här i Sverige.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecialBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecial
Annons