Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är solskyddet du som hatar solskydd kommer älska

02 jun, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografpixabay/pexels
mörkhårig kvinna i solsken
Den här lena favoriten är en dröm för den som vill vara rädd om huden i solen men hatar kladdiga cremer.
Annons
Så får du brun utan sol att hålla – 7 smarta knepBrand logo
Så får du brun utan sol att hålla – 7 smarta knep

Tycker du att det är en plåga att använda solcreme? Har du svårt för produkter som känns kladdiga på huden? Grattis! Det har hänt väldigt mycket på formuleringsfronten när det kommer till just solprodukter. Förutom att de blivit bättre på att återfukta huden och många gånger har en stor dos hudvårdande ingredienser så har vi sett en hel del lättare cremer och geler. Det är just i den senare kategorin vi hittar en av årets absolut bästa lanseringar.

Solskydd i gelform

Hos det koreanska märket Dr Ceuracle hittar du Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50. Den har en behaglig och snabbabsorberad gelformula som smälter in i huden utan att lämna några spår på ytan. Härligt här är att du också får en rejäl dos fukt vilket gör att du utan problem kan byta ut din vanliga ansiktscreme mot denna när det blir varmare ute och man längtar efter lättare konsistenser på huden. Här finns 10 olika varianter av hyaluronsyra som både ger en slätare struktur och stärker barriären. Panthenol och fructan förstärker den här effekten. Det är helt enkelt ett väldigt härligt solskydd. Som bonus fungerar den mycket bra under makeup. Många solcremer har en tendens att rulla på huden när man applicerar smink ovanpå.

solskydd med skön gelformula

Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50 från Dr Ceuracle kostar 349 kr/50 g och du hittar den här (reklamlänk).

Hur mycket solkräm ska man ha till ansiktet?

Oavsett om du har en mist, creme, mousse eller gel så är det viktigt att du tar tillräckligt mycket produkt när du smörjer in dig. Annars är risken stor att du inte alls får den solskyddsfaktor som står på produkten. Till ansikte, hals och dekolletage är det minst en halv tesked som behövs. Det blir en hel del vilket gör det extra viktigt att du har en produkt som du tycker är skön att använda.

Annons