Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

7 knep för bästa brun utan sol-effekten

29 maj, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografnastya korenkova/pexels armin rimoldi/pexels
kvinna med bruna ben som sitter vid poolkanten
Med de här enkla knepen slipper du allt från flammiga fläckar till fula kanter när du busar.
Annons

Svårt att få din brun utan sol att lägga sig så där snyggt och jämnt så att huden ser naturligt solkysst ut? Det finns några saker som kan hjälpa dig att lyckas.

Brand logo

7 enkla steg för en snyggare brun utan sol

1. Grunden för en riktigt snygg brun utan sol är att få bort döda hudceller. Annars fastnar det mer produkt där vilket kommer att göra resultatet flammigt. Det finns flera olika sätt att peela huden på, från klassiska skrubbar som du gör i duschen till exfolierande servetter som är preparerade med syror. Det senare hittar du t ex hos Dr Dennis Gross.

Annons

2. Var noga med att återfukta huden men inte precis innan du applicerar din brun utan sol. Bäst är om du peelar huden i duschen, smörjer in dig efteråt och sedan väntar några timmar innan du börjar busa. Annars finns risken att du spär ut produkten med fukten.

kvinna som solar i poolen

3. Om du rakar benen gäller samma sak - vänta gärna ett tag innan du går på med din brun utan sol. Annars finns risken att det hamnar brun utan sol i öppningen av hårsäckarna och effekten kan bli prickig.

Annons

4. Precis innan du börjar applicera, lägg på lite bodylotion på de partier där huden är torrare. Annars kan färgen bli intensivare där. Ställen som är bra att göra detta på är t ex fötter (framför allt anklar), knän och armbågar.

5. Använd en applikatorvante. Det gör enorm skillnad på hur jämn färgen blir. En av de mest populära är den sammetslena Reusable Tanning Mitt från Bondi Sands som du kan stoppa i tvättmaskinen när den behöver rengöras.

applikatorvante från bondi sands

6. Svårt att få färgen jämn även om du testat allt ovan? Satsa på en brun utan sol med guidefärg. Då har du stenkoll på exakt var du redan smort in dig och var du missat.

Annons

7. Fortsätt peela ett par gånger i veckan och återfukta regelbundet även efter att du använt din brun utan sol. Annars kan färgen bli lite dammig och faktiskt försvinna snabbare.

Brand logo
Annons