Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa vattenfasta ögonpennan

04 jun, 2022 
deepika padukone på röda mattan i cannes 2022
De här kajalpennorna kan du lita på genom lökhack, sommarregn och sorgliga Netflix-serier.
Annons
Så får du brun utan sol att hålla – 7 smarta knepBrand logo
Så får du brun utan sol att hålla – 7 smarta knep

Älskar du ett sotat öga men blir alltid kladdig runt omkring? Vill du kunna rama in ögonen utan att riskera att se ut som ett spöke även om sommarregnet skulle dra in? Drömmer du om en tjusig kråkspark men ögonen tåras lätt alldeles av sig själva? Då är en vattenfast ögonpenna toppen. Inte alla håller måttet dock. Du vill ha något som går att jobba med utan att färgen torkar alltför snabbt men ändå sitter som berget om tårarna skulle börja trilla. Jag älskar kajal och har testat massor av olika pennor. Det här är mina absoluta favoriter just nu.

Lyxigt till eyeliner

Vare sig du vill rama in ögonen med en lite skarpare linje eller sota så är Voyeur Waterproof Gel Eyeliner från Hourglass lätt att jobba med och sitter riktigt bra. Du kan enkelt få till snygga detaljer som t ex en vinge med det smala stiftet som skruvas upp. Det finns fyra mörkare nyanser att välja mellan och en guldig ton.

Annons

Voyeur Waterproof Gel Eyeliner från Hourglass kostar 329 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Ögonpenna med olika effekter

Hos Lancôme hittar du 24H Drama Liqui-Pencil, en väldigt prisvärd penna som inte bara finns i åtta mycket snygga färger. Du kan också välja mellan olika finish. Här finns varianter med både matt, metallisk och glittrande effekt. Det här är också en gel-formula som glider väldigt smidigt längs franskanten och är lätt att sudda för en sotad look. Den sitter också riktigt bra på vattenlinjen om du önskar en mer intensiv blick. Vässas med traditionell ögonpennvässare.

24H Drama Liqui-Pencil från Lancôme kostar 235 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Annons

Plånboksvänlig ögonpenna

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att hitta en riktigt bra vattenfast ögonpenna. Isadoras smidiga lilla Intense Eyeliner är en skruv-variant med perfekt tunn spets för att få till en riktigt elegant inramning. Du får dessutom en liten vässare i bakdelen så att du alltid kan hålla toppen i trim. Formulan är perfekt om du gillar traditionellt krämiga pennor.

Intense Eyeliner från Isadora kostar 99 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Ögonpennor för den lekfulla

Crayons är namnet på LH Cosmetics multifunktionella och krämiga pennor som du kan använda lite var som helst. Här finns dessutom många alternativ när det kommer till både färger och effekter. Vill du t ex återskapa någon av de fina looker i Euphoria så har du allt från klassiskt svart till vitt, orange och gräsgrönt. Formen är klassisk ögonpenna, du kan sota även om konsistensen är lite hårdare än ovan nämnda och du får ett resultat som sitter en hel festkväll.

Crayons från LH Cosmetics kostar 179 kr och du hittar dem här. (reklamlänk)

Annons