Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Den vita kajalen är het i sminkväskan igen

19 okt, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotograftt samt orge fakhouri filho/pexels
kvinna som målar vit inliner
Dags att vässa till den gamla klassiska ögonpennan för här finns flera smarta och snygga sätt att nyttja den gamla klassikern på.
Annons
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

Minns du den gamla vita kajalen vi målade på vattenlinjen på xx-talet? Kanske har du aldrig slutat använda den men som så många andra trender så har den här nu dykt upp igen. Fortfarande som ett sätt att få ögonen att se piggare och fräschare ut men det finns också många andra roliga och fina sätt att leka med vit eyeliner. Här är våra favoriter.

1. Pigga upp blicken

kvinna med vit inliner och rosa läppstift

Det traditionella sättet att använda en vit inliner är på den våta kanten innanför fransarna. Här ger den hela ögat en piggare look. Tycker du vitt bli lite för tydligt så har det på senare år kommit utmärkta pennor som drar lite mer åt rosa vilket ger en än fräschare effekt utan att det inte blir så uppenbart att du målat något här.

Annons

Satin Khol Eye Pencil i Bright från Sweed kostar 185 kr och den finns här. (reklamlänk)

2. Experimentera med eyeliner

vit eyeliner med vinge

Influenserna från streamade serien Euphoria syns överallt i makeupen idag och här hittar du detaljer som verkligen piggar upp looken och får den att kännas modern. Det är inte bara mycket glitter och stenar utan också nya sätt att använda just ögonpenna. Och det är framför allt den vita vi ser. Här finns allt från en vit eyeliner-vinge ovanför franskanten som ger en fräsch look till en mer extrem stil med t ex ritade moln runt ögat eller en optisk look där svart kajal kombineras med vit för en riktigt vacker inramning.

Annons
kombinerad vit och svart eyeliner på pintfairys instagram

3. Flörthjälp på daten

Det allra senaste sättet att använda vit eyeliner är det knasigaste. På TikTok snurrar just nu en look där du målar din vita penna på fyra specifika punkter kring ögat: en vid inre ögonvrån, en vid yttre, en ovanpå och en precis under. Det här ska vara ett subtilt sätt att få bättre effekt när du flörtar då prickarna ska dra motpartens fokus till just ögonen. Om det fungerar? Vi har inte vågat testa ännu men det ser faktiskt fint ut. Speciellt när prickarna är riktigt små. Kolla här på influencern Aysha Harun som kickade igång trenden på TikTok!

4 dot eyeliner på aysha harun

Vill du inte köra fyrapunkts-looken kan en prick under ögat vara ett sätt att enkelt uppdatera din eyelinerlook och göra den lite mer cool. Här behöver du dock inte bara köra på vit penna. Det går lika fint med svart, blått eller varför inte silvergrått.

Annons