Att torka ansiktet med en handduk ska man skippa.

1. Det kan ge dig finnar

Att torka ansiktet med samma handduk som du använder till kroppen kan skada huden mer än man kan tro. Handdukar och badlakan är riktiga bakteriefällor, och när vi använder dem för att torka ansiktet förs bakterierna över på våra nytvättade ansikten, vilket kan leda till att man får finnar och igentäppta porer. Även om du använder en separat handduk till ansiktet så tvättas den antagligen för sällan – handduken ska bytas efter varje användning.

2. Huden kan åldras i förtid

Frottéhanddukar är för grova för att använda på huden, och om du torkar ansiktet med dem kan det ge upphov till små skador i din hud, vilket gör dig mer utsatt för både infektioner och att få rynkor. Ju oftare du tvättar handdukarna, desto hårde blir handduksfibrerna, som kan skada huden.

Därför får du hår på bröstvårtorna

3. Det minskar effekten av din hudvård

Även om det känns naturligt att torka av ansiktet när du tvättat det, så gör det faktiskt att du får svårare att få maximal effekt av dina hudvårdsprodukter. Hudkräm absorberas lättare på djupet om huden inte är helt torr. Genom att skippa handduken för att torka ansiktet så låter du hudvårdsprodukterna låsa in fukten som din hud behöver.

4. Det kan irritera huden

Om du har känslig hy så är det bäst att skippa handdukar i ansiktet. De flesta handdukars tyg är för grovt för huden, vilket kan göra den röd och irriterad.

Budgetmascaran som säljer slut överallt – därför är den populär

5. Det kan göra hyn fet

Det kan låta motsägelsefullt, men att torka hyn kan faktiskt göra den fetare i längden. Eftersom handduken tar bort hudens naturliga oljor som hyn behöver för att må bra så kompenserar talgkörtlarna med att producera extra mycket olja. Har du problem med oljig hy kan det vara smart att skippa handduken i ansiktet.

Så ska du göra i stället

I stället för att torka ansiktet med en handduk när du har tvättat det, så gör din hy en tjänst och låt det lufttorka. Tvätta ansiktet som vanligt, låt det torka av sig själv och applicera sedan resten av din hudvårdsrutin.

Källa: Brightside.

56-åriga kvinnan får höra att hon ser ut som 30 – har redan pensionerat sig