kvinna joggingkläder och hörlurar
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla
0:46

Efter reklamen: Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

(0:46)

Slå på ljud

Älskar du skönhet och vill lära dig mer om allt från produkter till personerna bakom kulisserna? Då har du en hel värld att upptäcka i beautypoddarna. Här får du historia, produkttips, kloka råd, roliga anekdoter och spännande livsöden serverade rätt in i öronen. Vilka som är värda att lyssna på? Här är bästa skönhetspoddarna just nu.

Under huden

Kakan Hermanssons Under huden drog igång för 6 år sedan och redan från början märktes inte bara den här stjärnans hudvårdsintresse i samtalen. Hennes samhällsengagemang är med i olika grad i alla program. Här finns avsnitt som bara handlar om hudvårdsnörderi med massor av bra tips och beautyhacks men också de som tar upp svåra ämnen som kroppshat, ångest, rasism och könsstympning. I varje program har Kakan en gäst och här kan du få lyssna på allt från skådespelare och modeller till skönhetsredaktörer och gynekologer.

Du lyssnar på Under huden här.

Du har förmodligen använt vanliga skönhetsprodukten på fel sätt - så gör du

Hudvårdsdjungeln

En av de allra färskaste skönhetspoddarna är Hudvårdsdjungeln som rattas av skönhetsjournalisten/hudterapeuten/makeupartisten Elin Fagerberg tillsammans med hudterapeuten och entreprenören AnnaKarin Wahlberg. De släpper snart en bok tillsammans och arbetet med den ledde till födelsen av den här intervjupodden. Duon bjuder in en profil från branschen till varje avsnitt och här får du verkligen höra ett samtal som alltid kretsar kring skönhetstemat men kan avhandla allt från beautytech till inkludering. Tycker du att poddar ofta blir tramsiga och pladdriga men är nyfiken på skönhetsvärlden så är det här toppen i lurarna.

Du hittar Hudvårdsdjungeln här.

Beauty Distilled

Mattias Stafsing och Patrik Lernberger är inte bara grundare och ägare av skönhetsmärket Lernberger Stafsing. De har också lång erfarenhet som makeupartister och hårstylister. I deras podd får du höra allt från riktigt kul backstage-anekdoter till tips på hur man läser en INCI-lista och några lektioner i skönhetshistoria. Visst slingrar sig ett och annat produkttips förbi från egna märket men det är faktiskt förvånande sällan. Detta är vilsamt, upplysande, lärorikt och spännande att lyssna på. Hela tiden dessutom med en skön men avslappnad guldkant. Duon bjuder också mycket på sig själva och är inte rädda för att avslöja sidor du kanske inte kände till.

Du kan lyssna på Beauty Distilled här.

7 fina paletter just nu – för ögon och ansiktet

Beauty & Bubblor

Det är fyra år sedan som inredningsinspiratören Frida Fahrman och stylisten Emma Unckel kickade igång sin skönhetspodd för Elle. Här bjuds du på ett böljande samtal om allt från favoritprodukter till glimtar av duons lyxiga liv, känslan är att man sitter och smyglyssnar i någon av dessa skönhetsälskares vardagsrum. Namnet är talande för det är verkligen bubbligt och det märks att duon känner varandra även privat. Den här podden är perfekt för dig som törstar efter massor av härliga produkttips och det är frisk en blandning mellan både budget och lyx.

Beauty & Bubblor med Emma och Frida finns att lyssna på här.

Fat mascara

Vill du ta dig utanför våra gränser och lyssna till vad stora profiler i skönhetsvärlden har att säga så är den här podden ett tips. Den drivs av skönhetsredaktörerna Jessica Matlin och Jennifer Goldstein som varje vecka pratar om de senaste skönhetsnyheterna men också intervjuar allt från makeupartister och hudläkare till grundare av skönhetsmärken. Här kan du t ex lyssna på Katie Jane Hughes resa från okänd nagelteknolog till hyllad makeupartist, få veta vad Lisa Eldridge har i sin sminkväska och lära känna Glossier-grundaren Emily Weiss in på livet. Det här är också en skönhetspodd som dyker in på modeveckorna och därför är den också kul för dig som vill ha koll på de allra senaste trenderna.

Charlize Theron: Så väckte mamma mitt engagemang

Fat Mascara kan du lyssna på här.

Mest läst