Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Därför vägrar Julia Roberts skönhetsoperationer

01 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografMehdi Chebil
Julia Roberts har inte bara hyllats för sitt skådespeleri – hon har också utnämnts till världens vackraste kvinna fem gånger.
I en utseendefixerad bransch och värld är det lätt att dras med i kraven, men trots hård press vägrar stjärnan göra plastikoperationer och ingrepp.
– Det är tråkigt att vi lever i en så panikartad, dysmorfofobisk samtid där kvinnor inte ens får ge sig själva en chans, har Julia Roberts sagt till Elle.
Annons
Julia Roberts bästa filmlooks genom årenBrand logo
Julia Roberts bästa filmlooks genom åren

Med ikoniska filmer som Notting hill, Pretty woman, Ocean's eleven och Runaway bride är Julia Roberts en av världens absolut kändaste skådespelare. 2000 belönades hon också med en Oscar för sin roll i filmen Erin Brockovich.

Utöver att vara en hyllad skådespelare har Julia Roberts utsetts till världens vackraste gånger inte mindre än fem gånger, av magasinet People. Trots det hårda pressen från samtiden och framförallt filmbranschen och kändisvärlden har Julia Roberts valt att hålla sig borta från stora skönhetsingrepp och plastikoperationer.

– Med Hollywood-mått mätt så antar jag att jag redan tagit en stor risk som inte har gjort ett ansiktslyft, sa hon i en intervju med Elle 2010.

Roberts vill att ansiktet ska berätta en historia

Roberts menade då att det är tråkigt hur likriktad och utseendefixerad världen har blivit, och hur hon vill gå emot kraven på att framför allt kvinnor ska se mycket yngre ut än de är.

Annons

– Det är tråkigt att vi lever i en så panikartad, dysmorfofobisk samtid där kvinnor inte ens får ge sig själva en chans att se hur de skulle se ut som äldre personer. Jag vill ha ett hum om vad jag kommer se ut som innan jag börjar göra rent hus. Jag vill att mina barn ska veta när jag är förbannad, när jag är glad, och när jag är förvirrad. Ens ansikte berättar en historia, och det borde inte vara en berättelse om hur du kör till läkarmottagningen.

Skådespelaren konstaterar att människor ofta är alldeles för hårda och självkritiska, något vi tenderar att ångra i efterhand när vi ser tillbaka.

– Har du aldrig plockat upp en bild på dig själv från säg fem år sen, och sagt ”jag uppskattade inte hur bra jag såg ut, hur hälsosam jag såg ut”? Så nu säger jag, lyssna. Tio år från nu kommer du tänka att du bord ha uppskattat dig själv mer.

Annons