Efter reklamen: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Slå på ljud

Precis som inom alla delar av samhället – mode, inredning och arkitektur till exempel – så förändras även skönhetstrenderna. Bara de senaste 20 åren har trenderna för smink och hår förändrats dramatiskt ett antal gånger, och frågan är om det inte märks allra tydligast på ögonbrynen.

På slutet 90-talet och kring millenieskiftet skulle ögonbrynen bar tunt plockade och gärna förstärkta med penna, en kontrast mot de buskigare och mer vildvuxna brynen som var populära i slutet av 80-talet och början av 90-talet. På 2010-talet var det istället perfekt formade och hårt målade ögonbryn à la Kim Kardashian som var den stora trenden, bryn som gärna skulle kombineras med mycket heltäckande smink. De senaste åren har vi sett att allt fler rör sig mot fluffiga och mer naturliga bryn, där ju större desto bättre har varit en regel snarare än undantag.

Camilla Läckberg hyllas för sin nya frisyr – har skaffat lugg

Oavsett om man följer trender eller inte, och vilken stil av ögonbryn man tycker mest om, så går det inte att komma ifrån att ögonbrynens utseende påverkar resten av ansiktet ganska radikalt. Vi har spanat in hur några Hollywood-stjärnors ögonbryn har sett ut genom åren, och kan konstatera att brynen helt klart förändrar uttrycket.

Rachel Weisz

Alyssa Milano

Julia Roberts

Jennifer Lopez

Jessica Alba

Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du panda-looken av din mascara

Jennifer Aniston

Kate Winslet

Inspirerad av: Brightside.

Mest läst